Bank Giro Loterij

De loterij waar uw bankrekeningnummer tegelijk uw lotnummer is. De Bank Giro Loterij zet zich, met behulp van ambassadeurs Harmen Siezen, Henk van Os en Albert Verlinde in voor het behoud van ons cultureel erfgoed. De helft van uw storting gaat naar de verschillende goede doelen, maar middels hun loterij willen zij naast financiële steun ook publieke aandacht geven aan het werk van deze organisaties.

De BankGiro Loterij bestaat al sinds het begin van de jaren ’70. Tegenwoordig heeft niemand meer een girorekening, maar de naam van de organisatie is in stand gebleven.

Samen met de Nationale Postcode Loterij en Vriendenloterij zijn zij verbonden in de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. Al deze loterijen hebben hun eigen goede doelen die profiteren van uw deelname, waarbij De Bank Giro Loterij zich voornamelijk op cultuur richt. Meer informatie over hun werkwijze vindt u op de website BankGiroLoterij.nl

Prijzen

Elke maand keert de loterij meer dan 150.000 prijzen uit aan haar deelnemers. De belangrijkste bestaan uit geldprijzen, maar ook hebbedingetjes, Hema Cadeaucards en weekendjes weg worden verloot. De prijzen verschillen per maand, op de website kunt u een overzicht vinden van het actuele prijzenpakket.

De hoofdprijs is, afgezien van de Jackpot, 1 miljoen euro. Verder worden er prijzen verloot van € 500.000, € 100.000, € 50.000, € 25.000 en € 10.000. Daarnaast zijn er veel kleinere bedragen en prijzen in natura te winnen.

Per jaar zijn er 14 trekkingen; elke maand 1 plus een extra trekking in mei en oktober. Als u met de Jackpot meespeelt bepaalt uw aantal loten de hoogte van uw eventuele Jackpotprijs. Op de website kunt u de actuele Jackpotstand vinden en zien of deze er bij de laatste trekking uit is gegaan. Als u een prijs gewonnen heeft ontvangt u deze binnen vier weken. Houd bij grote prijzen rekening met 29% kansspelbelasting.

Kosten Lot Bankgiro

Het bedrag dat u voor 1 lot betaalt bedraagt 8,75, en als u kan wilt maken op de Jackpot komt hier per lot nog € 1,25 bij. Als u online bestelt kunt u tot 3 loten in één keer bestellen. Let op: uw machtigt hen tot schriftelijke wederopzegging om voor 14 trekkingen uw inleg van uw rekening af te schrijven. Meer info over afmelden leest u verderop op deze pagina. Uiteraard moet u minimaal 18 jaar oud zijn om deel te mogen nemen. Loten kunt u gewoon online kopen.

Waar staat de BankGiro Loterij voor?

De loterij die voor cultuur staat in Nederland is de BankGiro Loterij. Zij ondersteunen culturele organisaties. Zij vinden cultuur belangrijk en dragen graag bij aan een stukje cultuur in Nederland. Deelnemers van de loterij maken niet alleen kans op geldprijzen, maar ook op prijzen die met cultuur te maken hebben. De inzet van de deelnemers wordt goed besteed: twee derde van het totaal bedrag gaat onder andere naar monumenten, musea, molens, theater en dergelijke. Maar er gaat ook een derde naar bijvoorbeeld het Prins Bernhard Cultuuronds of bepaalde podiumkunsten, concerten en festivals. Samen met de Vriendenloterij en de Nationale Postcode Loterij, maakt de BankGiro Loterij deel uit van de holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Ze behoren hiermee tot één van de grootste private geldgevers wereldwijd aan goede doelen.

Trekking en Uitslagen

Op de website kunt u de uitslagen van eerdere trekkingen terugvinden. Als u een prijs hebt gewonnen ontvangt u deze binnen 28 dagen. De eindcijfers waar prijzen op gevallen zijn staat duidelijk aan de rechterkant van de pagina. De trekkingsuitslagen zijn onder voorbehoud van eventuele typefouten.

Ondersteunde Goede Doelen

Met uw deelname steunt u diverse, vooral culturele goede doelen. 50% van uw inleg wordt aan deze instellingen gegeven. In 2010 keerde de loterij bijna 60 miljoen euro uit aan de verschillende doelen. Sinds 2002 ontvingen zij gezamenlijk ruim 472 miljoen euro.

De Bankgiroloterij geeft geld aan 51 goede doelen, vooral musea en andere culturele instellingen. Vorig jaar kregen bijvoorbeeld het Rijksmuseum ruim 7.5 miljoen euro en het Prins Bernhard Cultuurfonds ruim 13 miljoen euro. Musea die geld ontvingen zijn onder andere het Spoorwegmuseum, het Nieuwe Groote Museum van Artis, het Van Gogh Museum en het Groninger Museum. De verdeling van het geld staat keurig op hun site vermeld, zodat u weet waar uw geld naar toe gaat.

Bankgiroloterij Opzeggen

Als u niet langer mee wenst te doen kunt uw storting telefonisch opzeggen, gebruik hiervoor tel. nr. 0900-3001600 (10 cent per minuut, op werkdagen, 09.00-21.00 uur)
Per brief kunt u ook opzeggen, stuur uw verzoek (met naam, adres, rekeningnummer en lotennummers) naar onderstaand adres. Bij een schriftelijke opzegging dient u uw verzoek te ondertekenen.
U kunt uw opzegbrief ook per fax sturen op onderstaand faxnummer, en op de website bestaat ook de mogelijkheid u af te melden via het online opzegformulier.

Contact Info

Als u contact zoekt met de Bank Giro Loterij kunt u dat op de volgende manieren bewerkstelligen:
Adres: Van Eeghenstraat 70, 1071 GK Amsterdam.
Telefoonnummer: 0900 – 300 1600 (10cpm)
Faxnummer: 020 573 7473

Wilt u Meespelen?

Via de website kunt u uw loten online bestellen, en kiezen of u met een, twee of drie verschillende loten mee wilt spelen. tijdens het bestelproces kunt u aangeven of u met de Jackpot mee wilt spelen, dit kost een klein extra bedrag per lot. Met uw storting aan de Bankgiroloterij maakt u kans op geldprijzen én steunt u ruim vijftig culturele instellingen en projecten. Bepaal echter voor uzelf of deelnemen voor u financieel dragelijk is.

6 gedachten over “Bank Giro Loterij”

 1. ik wil graag meeespelen maar woon in het buitenland. 0900 nummer is niet te gebruiken. Kunt u een aanvraagformulier naar mijn email adres sturen?

  Beantwoorden
 2. Ik vraag? Overboeking IBAN NL 70 RABO 0332557960

  Nodig overboeking Million
  Misschien fraude geld ABN AMRO kort rood?

  Ik ben doof en Henk slecht hoor rollator ook pensioen oké Telefoon nummer 0104506284

  Beantwoorden

Plaats een reactie