Grootste Eurojackpot ooit valt in Finland

Een aantal Eurojackpot spelers uit het zuidwesten van de stad Loimaa beleefden kort geleden de mooiste dag van hun leven. Op vrijdagavond wonnen vijf spelers tegelijkertijd maar liefst 90 miljoen euro! Hun ticket met zeven geluksnummers bleek goud waard. De kans om de Eurojackpot te winnen is om precies te zijn 1:95,344,200. Dit is klein, maar toch hadden de vijf gelukkige winnaars alle nummers en bonusnummers op hun ticket goed. Het toont maar weer eens aan dat alles mogelijk is in het leven!

Vijf spelers kochten het gouden ticket voor de grootste Eurojackpot

Vijf spelers uit Finland kort besloten kort geleden om in de Prisma supermarkt in Loimaa een ticket te kopen. Ze kozen daarbij 5 nummers uit 50 en 2 nummers uit 10. Dit bleek later een gouden zet. Ze wonnen de hoogste Jackpot uit de Finse geschiedenis en zullen hun prijs delen. Daar zijn de winnaars waarschijnlijk niet echt rouwig om, want iedereen krijgt een mooi bedrag van 18 miljoen euro. Het goede nieuws dat de loterij winnaars in de kleine Prisma supermarkt hun tickets hadden gekocht werd bevestigd door het bedrijf Veikkaus.

Over de Eurojackpot

De Eurojackpot is bekend in heel Europa. Dit heeft het onder andere te danken aan de hoge Jackpot, dat een beginbedrag heeft van maar liefst 10 miljoen euro. Wanneer de Jackpot telkens niet valt stijgt de prijzenpot tot ongekende hoogtes, soms wel 90 miljoen euro! Sommige mensen denken dat een Jackpot nooit valt. Het tegendeel is bewezen door Finland, waar de Eurojackpot al veertien keer is gevallen. Dit terwijl de Eurojackpot in Finland voor de eerste keer werd georganiseerd in 2012.

Andere deelnemende Eurojackpot landen

Naast Finland doen er nog tientallen andere Europese landen mee aan de Eurojackpot loterij. Ook in deze landen zijn immers veel winnaars gevallen. De andere Eurojackpot landen zijn Nederland, Noorwegen, Slowakije, Spanje, Slovenië, Zweden, Polen, Italië, IJsland, Letland, Litouwen, Hongarije, Finland, Denemarken, Estland, Tsjechië en Kroatië.

Heel Europa doet mee aan de loterij
Europeanen zijn gek op winnen. Niet alleen met Eurojackpot heb je kans op een grote prijs. Ook EuroMillions en Vikinglotto delen soms flinke prijzen uit. De landen die meedoen aan EuroMillions zijn Oostenrijk, België, Ierland, Frankrijk, Luxemburg, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Lees de hier de andere verschillen tussen Eurpa’s grootste loterijen. Zoals de naam misschien al doet vermoeden richt de Vikinglotto zich voornamelijk op Scandinavië, hoewel er ook een paar andere landen meedoen. Inwoners van Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Estland, Letland en Slovenië kunnen in deze loterij hun geluk beproeven.

Plaats een reactie