Hoe werkt de Lotto XL van de Nederlandse lotto?

In Nederland is Lotto XL een extra speloptie die wordt aangeboden door de Nederlandse lotto. Holland Lotto is een populaire loterij georganiseerd door de Nederlandse Loterij.

Wat is LottoXL?

Lotto XL is een extra trekking die plaatsvindt na de reguliere Lotto trekkingen. Om deel te nemen aan Lotto XL moet een speler een Lotto-lot kopen en ervoor kiezen om deel te nemen aan de XL-trekking. De kosten van deelname aan Lotto XL komen bovenop de reguliere Lotto-stortingen.

Lotto XL trekt willekeurig 6 getallen uit het bereik van 1 tot 45. Spelers kunnen prijzen winnen door de juiste cijfercombinatie te matchen. De prijsstructuur en winkansen bij Lotto XL zijn anders dan bij gewone Lotto.

Wat zijn de prijzen bij lotto XL?

Lotto XL biedt meestal hogere jackpots en winsten dan gewone lotto, vandaar de naam “XL”. Het is belangrijk op te merken dat Lotto XL een optionele add-on is, spelers kunnen ervoor kiezen om alleen deel te nemen aan de reguliere Lotto-trekkingen en niet aan de XL-optie.

Holland Lotto houdt zich aan de wet- en regelgeving van de Nederlandse Kansspelautoriteit en de opbrengst van de loterij wordt gebruikt voor goede doelen, sportorganisaties en de Nederlandse sport.