Mega Millions Loterij uit Amerika

Mega Millions is een Amerikaanse loterij die gespeeld wordt in meerdere rechtsgebieden. Deze loterij wordt gehouden in wel 44 staten. De Jackpot van deze loterij is altijd minimaal 15 miljoen dollar! Met een winkans van 1 op 15 is de Mega Millions een populaire loterij zowel in Amerika als ook in Europa of Nederland om hiervoor te spelen. Als Nederlander kun je nu ook online meespelen met deze Amerikaanse Mega loterij.

Hoe kan ik meespelen met de Mega Millions loterij?

Om mee te kunnen doen met deze Amerikaanse loterij vanuit een ander land dan Amerika bijvoorbeeld vanuit Nederland of Belgie. Gebruik dan bovenstaande link en koop online een officieel lot. De prijs van een lot bedraagt 6 euro (5,99 per lot) Je ontvangt een officiële ticket (gekocht in Amerika) per mail.

Record jackpot van $1,58 miljard gewonnen in Florida

Amerikaan wint record jackpot. Een speler uit Florida heeft de Amerikaanse loterij Mega Millions gewonnen voor 1,58 miljard dollar (ongeveer 1,44 miljard euro). Dit is een nieuw record voor een miljonair. Het vorige record dateert uit 2018, toen de jackpot $1,537 miljard bedroeg. De recordwinst kwam na 31 gelijke spelen zonder winnaar. Volgens ABC News bedroeg de loterijjackpot $ 1,58 miljard, de op twee na grootste in de Amerikaanse geschiedenis. Afgelopen november won een speler uit Californië 2,04 miljard dollar in de Powerball-loterij.

Hoogte jackpot

Het minimale bedrag dat de loterij aanbied als jackpot is een bedrag van 20 miljoen dollar. Dit bedrag wordt in 30 termijnen aan de winnaar overgemaakt waarbij er ieder jaar een verhoging van 5% van de uitbetaling plaatsvind. Deze methode wordt gebruikt indien de winnaar van de jackpot niet kiest voor een directe uitbetaling in cash. De jackpot van Mega Millions hangt af van het aantal deelnemers en neemt toe indien er geen ‘top-winner’ is.

Hoe is deze lotto onstaan?

Het huidige format van Mega Millions startte op 19 oktober 2013. De eerste trekking was op 22 oktober waarbij de kansen voor de witte bal 5/75 waren en 1/15 voor de mega bal. Ieder normaal spel kost 1 dollar en een ticket voor het inschakelen van de ‘megaplier’ kost 2 dollar. De megaplier optie is in iedere staat een optie behalve in de staat Californië. Deze optie zorgt ervoor dat de jackpot wordt vermenigvuldigt met 2, 3, 4 of 5. De trekking van Mega Millions vindt iedere dinsdag en vrijdag avond plaats om 11 uur in de studio van ABC in Atlanta.

Op 17 december 2013 gaf het huidige format, bestaande uit 5/75 voor de witte ballen en 1/15 voor de megabal, de eerste twee jackpot winnaars. Zij deelden een jackpot van 648 miljoen dollar met een cash optie van 347,639,485 dollar. Dit is de op twee na hoogste jackpot in de Mega Millions loterij en tevens in de Amerikaanse geschiedenis. De twee winnende kaartjes waren verkocht in San Jose (California) en Atlanta (Georgia).

Mega-Millions_usa-loterij

Hoe gaat Mega Millions in zijn werk en wanneer is de trekking?

Je kan de Mega Millions Nederland online meespelen. De trekkingen zijn op dinsdag en vrijdag om 23:00 EST *. Koop online Mega Millions-tickets door vijf hoofdnummers (van 1-70) en een Mega Ball (van 25) voor elke regel te selecteren. Kies handmatig uw Mega Millions-nummer of kies voor een quick pick zodat de nummers voor jou gekozen worden. Heb je een match 5 + 1 dan ben je multi-miljonair voor deze Amerikaanse loterij.

8 gedachten over “Mega Millions Loterij uit Amerika”

Plaats een reactie