Quick pick of zelf invullen?

Je wilt deelnemen aan een loterij maar welke cijfers moet je kiezen? Je kan zelf de lotto cijfers kiezen of je kunt kiezen voor automatisch invullen. Maar wat is nu de beste optie en geeft de hoogste win kans. We willen tenslotte allemaal de jackpot winnen. In dit artikel gaan we dieper in wat beter is quick pick (automatisch cijfers laten kiezen) of zelf kiezen!?

Koop online loten voor ruim 40 internationale loterijen
Four leaf clovers in a field.

Wat is de gouden formule?

Als er een formule was om de loterij te winnen, zouden we inmiddels allemaal miljonair zijn. Het mysterie van welke nummers worden getrokken en wie de winnaar zal zijn, maakt allemaal deel uit van de aantrekkingskracht van de loterij. We voeren onze cijfers in en wachten vervolgens op de trekkingsdag. Of je nu 1 bal of alle 6 combineert, elke bal matchen betekent dat je iets wint! Maar hoe kiest u uw nummers en wat zijn uw mogelijkheden? Vandaag kijken we naar snelle keuze versus zelfkeuze.

Zelf cijfers kiezen

Het kiezen van uw eigen nummers is de meest traditionele manier om lotnummers te selecteren. Deze methode herinnert mensen aan een tijd voordat ze online gamen, waar ze in de rij stonden en fysiek de nummers markeerden die ze op hun lottoticket zouden willen invoeren. Self-picks zijn vaak zeer persoonlijke ervaringen voor lottospelers, omdat ze niet alleen hun eigen nummers kunnen selecteren, maar er is vaak ook een gevoel van nostalgie aan verbonden. Bijvoorbeeld een geboorte datum van iemand, huisnummer of trouwdag.

Zelf kiezen kan ook leuk zijn voor spelers. Hier gebruiken spelers nummers zoals verjaardagen, jubilea, telefoonnummers, leeftijden of adressen en ze spelen de nummers zoals ze zijn, of mixen ze om nieuwe cijfercombinaties te maken.

De nadelen van self-picking

Naast het winnen van de jackpot, zeggen spelers vaak dat het zelf kiezen van hun nummers vaak het leukste deel van de loterijervaring kan zijn. Er zijn echter enkele nadelen.

Een ander nadeel van self-picking nummers op basis van verjaardagen en jubilea, is dat de kalendermaand beperkt is tot maximaal 31 nummers, terwijl lotnummers oplopen tot en met nummer 69. Net als het vorige nadeel, als veel spelers hiervan gebruik maken strategie en het beperken van hun nummerselectie tot het nummer 31 en lager, als deze nummers worden getrokken als de winnende nummers, moet u de jackpot delen met vele andere winnaars.

Warme of koude getallen strategie
Naast het zelf kiezen van nummers op basis van verjaardagen en jubilea, is een andere manier om nummers te selecteren door strategisch te kijken naar eerdere winnende nummers en op basis daarvan je nummers te selecteren.

Deze strategie verdeelt getallen in drie verschillende secties; warme, koude en gepaste nummers. Door naar eerdere winnende nummers te kijken, zullen spelers populaire nummers selecteren omdat ze al vele malen eerder zijn getrokken. Andere spelers zullen naar eerdere winnende nummers kijken en koude nummers selecteren die al heel lang niet zijn getrokken.

Snelle keuze of quick pick

Snelkiesnummers zijn een van de voordelen van online loterijen. Als u zich ongeïnspireerd voelt, zal een online nummergenerator nummers voor u selecteren. Veel spelers genieten van deze optie omdat het de druk verlicht om de perfecte nummers te kiezen en het ook een geweldige tijdwinst oplevert.

Hoe u uw nummers ook kiest, onthoud dat elke cijfercombinatie evenveel kans heeft om te spelen.