Waar is de Eurojackpot de laatste tijd gevallen?

Eurojackpot is een loterij die gespeeld wordt door heel Europa. Dit betekent dat je in verschillende landen kans maakt op het winnen van de jackpot. Maar waar is de jackpot de laatste tijd gevallen?

Laatste winnaars 2020

Elke week wordt er een Eurojackpot getrokken. Dit betekent dat er elke week meerdere winnaars zijn van de jackpot of andere prijzen. De laatste keer dat de jackpot is gevallen was vrijdag 7 augustus. Toen wonnen zowel een Duitser als een Spanjaard de hoogste prijs, doordat ze beide de juiste getallen hadden ingevuld.

De winnende getallen waren op 7 augustus 2, 22, 33, 38 en 47, met als bonusgetallen weer 2 en 9. De twee winnaars mochten toen een prijs verdelen van meer dan 38 miljoen euro.

Prijzen voor Nederlanders

Op dezelfde datum als dat de Duitse en Spaanse speler de jackpot wonnen, hadden vier spelers uit Nederland een prijs in de vierde categorie. Hierdoor wonnen zij een prijs van ruim 3000 euro per persoon.

De hoogste prijzenpot die een Nederlander heeft gewonnen bij Eurojackpot was vorige maand. Bij de trekking van 17 juli 2020 won een speler uit het Limburgse Ysselsteyn. Dit was een van de lucky winnaars, die de eerste vijf getallen goed had. Samen met nog zeven andere spelers verspreid door heel Europa won de Ysselsteynse ruim 93 duizend euro per persoon.

Iedere week spelen er duizenden Nederlanders mee met Eurojackpot, waardoor er gemiddeld 15 duizend Nederlandse winnaars van een prijs bij deze loterij zijn per week.

Hoogste pot van deze tijd

De 38 miljoen die de twee winnaars in augustus wonnen is niet de hoogste prijs van het afgelopen seizoen. Op 26 juni won een speler uit Noorwegen een bedrag van ruim 44,5 miljoen euro. Op dezelfde datum was de hoogste prijs onder de Nederlandse spelers zo’n 4300 euro.

Plaats een reactie