Wie zijn de Spaanse El Gordo winnaars van 22 december?

Winnende lotnummer megaloterij El Gordo na paar minuten bekend
El Gordo is de grootste loterij van Spanje en kan elk jaar rekenen op enorm veel media aandacht. Duizenden Spanjaarden kopen een ticket in de hoop in de prijzen te vallen. Dit jaar viel de hoofdprijs van de megaloterij wel erg snel: al na een paar minuten was de uitslag bekend. Wie is de gelukkige winnaar?

Kerstloterij 2019

El Gordo betekent ‘De Dikke’ in het Spaans, en dat is uiteraard niet zomaar. Tijdens deze loterijtrekking in de kerstperiode ontstaat er pure massahysterie. Het prijzengeld is namelijk maar liefst 2.5 miljard euro! Dit maakt El Gordo tot de grootste loterij van de wereld. Bovendien mag het zich ook de oudste loterij van allemaal nemen. De eerste loterijtrekking vond plaats in 1812 en werd destijds georganiseerd door de Spaanse overheid.

Samen in spanning voor de tv
Miljoenen Spanjaarden kiezen er jaarlijks voor om een heel lot of een deel van een lot te kopen. Vaak delen ze de kosten met familie en vrienden. Vervolgens kijkt men in groepen samen naar de spannende trekking op televisie. De uitzending begint altijd in de ochtend en duurt maar liefst vier uur. Dit komt door het feit dat er bijna 1800 prijzen zijn te verdelen! Tijdens de laatste trekking werd het winnende lotnummer al na enkele minuten bekend, terwijl men bij de trekking daarvoor mar liefst drie uur in spanning zat.

Het winnende El Gordo nummer

Het winnende ticket van dit jaar had het lotnummer 26590. Iedereen die een heel lot heeft met dat nummer is één klap stinkend rijk, aangezien het ruim vier miljoen euro waard is. In totaal viel de prijs op 170 hele loten. De winnaars spendeerden wel aardig wat geld voor hun ticket, namelijk 200 euro. Al zullen ze daar zeker geen spijt van hebben! Voor wie geen paar honderd euro over heeft voor een ticket is er gelukkig de ‘decimo’ optie. Dit betekent dat je een tiende van het lot kunt kopen.

Plaats een reactie