De Australische Saturday Lotto

De Australische Saturday Lotto geeft deelnemers de kans op een jackpot die begint bij $4 miljoen Australische dollars en organiseert ook regelmatige supertrekkingen waar enorme prijzen te verdienen zijn. Dit is de loterij om een keer je geluk te beproeven. En meedoen is zo eenvoudig, gewoon een keer proberen!

Koop Lot Saturday Lotto

saturday-lotto

Loten kopen Australische Lotto

In deze lotto kies je iedere zaterdag zes getallen en twee bonusgetallen uit een reeks van 1 tot en met 45. Je kunt je getallen handmatig kiezen, via je eerder online opgeslagen geluksgetallen of willekeurig via het zogenaamde Quick Pick systeem (de meeste online aanbieders van kansspelen bieden deze functionaliteit aan). Deze loterij biedt winkansen op een van de zeven prijscategorieën die tot de hoogste van de wereld behoren.

Trekkingen Saturday Lotto

Trekkingen vinden plaats in het weekend om 10:45 uur (GMT). Je kan meespelen met een lot van 6 of 12 rijen. Wil je je winkansen vergroten dan speel je mee met een systematisch formulier van 8,9, 10 of 11 getallen.

Bonusgetallen
Met deze Australische loterij kun je ook prijzen in de wacht slepen als je een of twee reguliere getallen goed hebt voorspeld. Samen met twee juiste bonusgetallen maakt je dan kans op de zesde (2+2) en zevende (1+2) prijs. Wel iets om even goed op te letten, van deze loterij wordt vaak gezegd dat dit een zogenaamde ‘zes prijzen loterij’. Online aanbieders van kansspelen zoals thelotter tonen sommige prijscategorieën als één prijs, zoals de 3+1 en 3+2 prijzen. Terwijl de 1+2 en 2+2 prijzen als afzonderlijke categorieën, op basis van het aantal juiste reguliere getallen worden getoond.

Hoe kun je winnen?
Je komt in aanmerking voor de jackpot, die standaard begint bij $4 miljoen Australische dollars, door alle zes de winnende getallen juist te voorspellen. Overigens staat het huidige jackpot record op $47,9 miljoen Australische dollars en gaat terug tot 2008. Naast het winnen van de jackpot, maak je ook kans in deze lotto op prijzen in zes secundaire prijzencategorieën! Je win kans als je meedoet is 1 op 8.145.000 en bij de grote online aanbieders kun je die winkans maximaliseren door te kiezen voor systematische formulieren van 8, 9, 10 of 11 getallen of te spelen met loten van 6 of 12 rijen.

Eerdere winnaars
De grootste tweede prijs ooit uit de geschiedenis van deze loterij werd in 2013 gewonnen door iemand uit Rusland. De tweede prijs telde een bedrag van maar liefst $10.602,60 Australische dollars. Deze speler voorspelde vijf van de zes winnende getallen (6, 12, 25, 39 en 43).

Feestdagen en speciale evenementen
Rond feestdagen, speciale evenementen en vakanties zijn er altijd speciale trekkingen met enorme prijzen. Zeven keer per jaar wordt de jackpot verhoogd tot een gegarandeerd bedrag van 20 à 30 miljoen Australische dollar. En dat bedrag kan blijven doorgroeien tot de jackpot valt. Zo vindt de Saturday Lotto Mega Trekking (met de grootste gegarandeerde jackpot) meestal plaats rond de eindejaarsvakantie.

Geschiedenis Australische Lotto

De Australische Saturday Lotto werd in 1972 geïntroduceerd met als doel het budget voor de Australische NHS (National Health System) te verhogen. In 1985 werd de keuzereeks veranderd van 1 tot en met 40 naar 1 tot en met 45 en werd eveneens het tweede bonusgetal toegevoegd om zo nieuwe prijzencategorieën te creëren. Deze lotto was overigens de eerste Australische lotto waarin spelers, tot op de dag vandaag, hun getallen kunnen kiezen. In het ruim veertig jarige bestaan van deze lotto zijn er niet meer aanpassingen dan deze doorgevoerd.