Powerball Loterij in Amerika

Powerball is een Amerikaanse loterij verdeeld over 45 loterijen die een gigantische gezamenlijke jackpot beheren. Koop nu online een lot en speel mee. De Powerball loterij is samen met de Mega Millions loterij de grootste loterij van de wereld, met daarbij het hoogste prijzengeld. Via internet kun je buiten Amerika, dus ook als Nederlander, ook loten kopen voor deze Amerikaans loterij. Je ontvangt dan de officiële tickets in je mailbox.

Update 5 september 2023

Waar koop ik online mijn Powerball ticket?

Vanuit Nederland of Belgie kun je via onderstaande button een of meerdere tickets kopen voor de volgende trekking in 2023.

Als je via bovenstaande link Powerball speelt, hoef je niet in de VS te blijven om deel te nemen. Kies 5 willekeurige getallen tussen 1 en 69 en 1 Powerball getal tussen 1 en 26, en als je ze alle 6 hebt, ben je direct een winnaar!

Elke week drie trekkingen, op maandag, woensdag en zaterdag.

Jackpot 1,73 Miljard valt op 12 oktober

1,765 miljard dollar Powerball gewonnen op 10 oktober 2023. Er werd
één ticket verkocht in Californië met de winnende nummers:

22 – 24 – 40 – 52 – 64 – 10

GESCHATTE JACKPOT: $ 1,76 MILJARD
CONTANTE WAARDE: $774,1 MILJOEN

Nieuwe jackpot en voorwaarden 2022-2023

Begin april 2022 kondigde de Powerball Product Group het plan aan om de start Jackpot te verminderen tot 20 miljoen dollar. De minimale jackpot neemt tussen de trekkingen door toe tot 2 miljoen dollar. Deze veranderingen stonden overigens al op stapel. Ze zouden eigenlijk in werking gaan na het vallen van de huidige Jackpot. Maar als gevolg van de COVID-19 pandemie, die heel de wereld in zijn greep houdt, besloot de Powerball Product Group om in te grijpen. Voortaan bepaalt onder andere de spelverkoop hoe hoog de Jackpot zal zijn.

Jackpot Powerball $1,5 miljard gevallen!

Onderstaand tref je de actuele stand van de jackpot aan. De trekkingen zijn op iedere woensdag en zaterdagnacht in Amerika. De jackpot was laatst op recordhoogte gevallen op 1,5 miljard. Na belastingen ontvang je dan nog ruim 900 miljoen dollar. Speel nu eenmalig mee en maak kans als Nederlander om deze prijs te winnen.

powerball ticket online

Over de Powerball loterij

Het spel is gecoördineerd door de MUSL, wat staat voor Multi-State Lottery association. Dit is een non-profit organisatie gevormd door meerdere V.S. loterijen. Het minimale jackpot bedrag bedraagt 40 miljoen dollar sinds de opzet van het spel is veranderd in Januari 2012. Dit is daarmee weer een stuk hoger als de Europese loterijen de Euromillions en Eurojackpot. De jackpot valt pas wanneer alle 9 nummers kloppen met de jackpot code. De grootste Powerball jackpot was die van mei 2013, een bedrag van 590,5 miljoen viel toen op slechts één enkel lot! Deze jackpot was wereldwijd gezien de op drie na grootste jackpot van de wereld. De Anuïteit van Powerball wordt uitbetaald in 30 uitbetaal termijnen. De winnaars mogen ook kiezen om het totale bedrag in cash te ontvangen. De trekkingen van Powerball zijn iedere woensdag en zaterdagavond om 1 voor 11 oosterse tijd.

powerball loterij

Het spel maakt gebruik van een 5/59 (witte ballen) en 1/35 powerballen (rode ballen) matrix waaruit de winnende combinatie wordt gekozen. Eén keer meespelen kost 2 dollar en één keer spelen met de power play option kost 3 dollar. Het officiële tijdstip voor het stoppen van de ticket verkoop is 10 uur ’s avonds oosterse tijd. De trekkingen vinden meestal plaats in de Florida loterij studio in Tallahassee.

Opzet Powerball loterij en inleg

De opzet van deze Amerikaanse loterij is niet moeilijk. De minimum inleg voor Powerball is 2 dollar. In ieder spel, spelers kiezen 5 nummers uit 59 mogelijkheden. Deze 59 mogelijkheden zijn allen witte ballen. Verder dient er 1 rode bal uit 35 mogelijkheden gekozen te worden. Deze 35 mogelijkheden betreffen allen de rode Powerballen. De spelers mogen hun eigen combinatie van witte en rode ballen kiezen of kunnen ervoor kiezen om de nummers willekeurig te laten kiezen, het zogeheten quick pick of easy pick. De benaming hangt af van de staat waarin je woont. Bij iedere trekking worden de winnaars gekozen door middel van 2 machines. De ene machine ontfermt zich over de witte ballen en de andere over de rode ballen. Spelers waarbij de er op zijn minst 3 witte en/of 1 rode overeenkomen met de trekking hebben prijs.

Voor een extra dollar kan een speler de extra Power Play optie activeren. Met de powerplay optie is het voor een speler mogelijk een groter bedrag te winnen dan dat hij/zij gebruikt maakt van een reguliere ticket. In 2006 en 2007 het MUSL verving de 5x ruimtes op het 10 Power Play rad door een 10x ruimte te plaatsen. Het MUSL garandeerde dat er in deze maand minimaal 1 trekking was waarbij deze 10x ruimte werd benut door een speler. Deze promotie is teruggekeerd in 2008 waarbij het 2x viel. In het jaar 2009 was er geen 10x ruimte maar in mei van het jaar 2010 kwam deze optie weer terug. De tweede prijs van 5x werd er tevens in gehouden.

Het succes van Powerball heeft zijn sporen nagelaten in vele andere casino spellen zoals de Sizzler en de Megaplier. De verandering in 2012 resulteerde in gefixeerde Power Play prijzen. In Januari 2014 startte het Power Play platform een ‘multiplier lottery balls’ concept. Dit maakt het winnen van prijzen eerlijker dan wanneer de prijzen al vast staan. Er zijn 30 ballen met verschillende ‘multipliers’ voor 5x. 15 voor 2x, 9 voor 3x, 3 voor 4x en 3 voor 5x.

Hoe werkt de Powerplay?

Daarnaast kun je er nog voor kiezen om powerplay in te zetten op jouw loten. Met deze optie zorg je ervoor dat het originele prijzengeld dat je gewonnen hoger wordt. Dit geldt voor alle geldprijzen met uitzondering van de jackpot.
De kosten voor de powerplay optie zijn 1 dollar. Met dit kleine bedrag zorg je ervoor dat jouw winsten worden verdubbeld. Voor de andere prijzen wordt er een extra bal getrokken die bepaalt hoe vaak het originele bedrag vermenigvuldigd wordt. Dit kan x2, x3, x4 of x5 zijn. Sinds 2015 is er zelfs een x10 vermenigvuldiger die alleen telt op jackpot prijzen tot 150 miljoen dollar. Dit betekent dat je met een lot en de powerplay optie tot wel 1.5 miljard dollar kunt winnen

Wat zijn de meest gekozen eindcijfers bij deze Amerikaanse loterij?

Het meest getrokken getal bij de Powerball lotto is 32, met een totale frequentie van 221. Ook de getallen 41, 16, 26 en 40 komen vaak tevoorschijn. 20 wordt het vaakst getrokken als cijfer. 65, 60, 67, 68 en 66 worden juist het minst getrokken. Je moet dus echt niet in de regio van de 60 zijn bij een Powerball trekking. Voor het Powerball-getal wordt 4 het minst frequent getrokken.

Uitbetalingen en winkansen Powerballloterij

Hieronder volgt een overzicht van de uitbetalingen en kansen voor 19 januari 2014. De tabel eronder is die van na 19 januari 2014.

Meer informatie op usajackpotlottery.com

Winkansen powerball

De powerplay met 5 overeenkomstige nummers heeft een jackpot die stokt op de 2 miljoen dollar sinds januari 2012. De powerplay ‘multipliers’ komen niet in aanmerking voor de jackpot. De kansen op het winnen van een prijs zijn 1 op 31.85. Alle niet jackpot prijzen zijn vaste bedragen.

Ervaringen deelname Powerball

De ervaringen van deelnemers van de Powerball zijn erg positief. Wij hebben een onderzoek gedaan onder Nederlandse deelnemers. Zij beoordeelde dit met een 8,6. De waren vooral tevreden over de snelle service van thelotter, de aanbieder van deze loten. Zij kopen voor u de loten in Amerika en sturen dit per mail naar u toe. Allemaal officieel dus! Bij vragen of onduidelijkheden kunt u altijd vragen stellen aan thelotter.

46 gedachten over “Powerball Loterij in Amerika”

   • Nee, maar je moet er wel heen vliegen om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen, geldt ook voor andere hogere bedragen die te winnen vallen. Je betaalt dan ook belasting in Amerika en nog een keer belasting weer terug in Nederland.

    Beantwoorden
    • Volgens mij betaal je maar 1x kansspelbelasting. Als je in Amerika al betaalt hebt dan krijg je in Nederland vrijstelling. Je moet uiteraard wel aan kunnen tonen dat je in Amerika kansspelbelasting hebt betaald.

     Beantwoorden
     • de belasting in Amerika is vele malen lager dan in nederland,ik zou dan in Amerika belasting betalen,sowieso de incometax,op zulke grote bedragen betaal je het hoogste tarief van 37,5 tot 51%.Kansspelbelasting is 29% van het gewonnen bedrag en dan heeft de belastingdienst gratis geld niet eens meebetaald aan jouw lot.
      Als je het in termijnen laat uitbetalen en dat is 29 x dan wordt ca 51 a 52 miljoen euri per jaar uitbetaald dan hoef je geen incometax te betalen,want dan heb je een soort van PRE-INVEST van het gewonnen bedrag, de Powerball geeft ook nog eens een 5% rente elk jaar op de jaarlijkse uitkering,wat wel is en dat wordt vaak vergeten als je komt te overlijden voordat alle 29x is uitbetaald het stopt,daarom kan soms de Lumpsum handig zijn,daarover betaal je dan wel TAX,maar dan nog hou je genoeg over en je hebt dan ook recht op diverse aftrekposten,als je bijv.10 miljoen tax zou moeten,kan je ook zeggen ik schenk 5 miljoen aan een goed doel dan is je incometax al de helft lager,wel goed doel bepaal jij zelf,bijv je eigen goed doel of een trustfund voor je kinderen….ik zou sowieso alles vanuit Amerika regelen en niet hier,in Nederland is 1/3 deel meteen weg en daar hebben ze niets voor gedaan…

    • Nee, Amerika en Nederland hebben belastingverdragen. Als je aan kan tonen dat je ìn Amerika al 31% belasting heb betaald, dan hoef je in Nederland niet nog eens 29% te betalen.. Wel aan het einde van het jaar 1/2% vermogensrendementsheffing en de jaren daarop 1%. 1% van 890.000.000 is een serieus bedrag. Dus gelijk emigreren naar een land waar de overheid niet van je steelt. De rest van je leven op vakantie naar Nederland.

     Beantwoorden
     • Jezelf eerst helpen als je zoiets groots wint!
      Tegen (niemand) zeggen, gewoon blijven .
      Geen dure dingen kopen eenvoudig blijven.
      Ga feest vieren ergens waar ze je niet kennen.
      Succes gewenst.

 1. Vraag me af hoe je je eventuele prijzen int als dat online gaat. Ik las ook iets over bijschrijven in termijnen maar nergens gezien wat de lengte van die termijnen mogen zijn.

  Beantwoorden
 2. Hallo,

  Heb net meegespeeld met 3 lijnen en betaald met creditcard, maar krijg geen lot te zien ( dus geen idee met welke nr ik speel??? Is dit terug te vinden, kun je ergens inloggen

  Beantwoorden
 3. Ik heb ook 30 lijnen aangekocht voor deze trekking als Belg dan wel te verstaan. Moest ik die jackpot winnen verkies ik om direct uit te betalen in plaats van betaling in termijnen.

  En moest ik winnen zou ik zoiets zeker niet aan de grote klok gaan hangen.

  Beantwoorden
 4. Ik wil wel meespelen maar ik wil wel weten of Icelotto een eerlijke website is.
  En het hoofdkantoor zit in Griekenland daar heb ik al mijn twijfels over.
  En dan heb je ook nog Wintrillions.
  Wie kan het me vertellen dat wat je wint ook echt krijgt ?

  Beantwoorden
 5. Is het bedrag van 14 euro nog wat voor 1 maand of per lot?
  Ik denk per lot, want zo gul zullen ze niet zijn 😛
  Ofwel, 120 euro per maand ongeveer als je 2 keer in de week meedoet, of geldt 1 lot van 14 euro voor die ene week waar de 2 trekkingen in vallen?

  Beantwoorden
 6. Ik speelde regelmatig mee via TheLotter en Multilotto….twijfel echter of ik mijn prijs krijg als ik echt een grote prijs win………hoe zou ik bevestiging kunnen krijgen dat ik dan mijn prijs wel krijg? Wie kan mij helpen mijn twijfel weg te nemen?

  Beantwoorden
 7. Mooi…nu ben je gelukkig met je digitaal lot en blijk je de jp gewonnen te hebben. Je moet nu met je winnende lot naar Amerika om je gewonnen bedrag te kunnen innen maar je hebt geen geld om naar Amerika af te reizen om jouw gewonnen jp op te eisen..

  Wat dan !?

  Beantwoorden

Plaats een reactie