Oudejaarstrekking 31 december Staatsloterij

Op de laatste dag van het jaar op 31 december 2023 organiseert de Staatsloterij de oudejaarstrekking. Deze trekking van de Staatsloterij geeft altijd extra prijzen weg en een mega hoofdprijs. De oudejaarstrekking en de postcodekanjer zijn de twee meest aansprekende loterij prijzen rondom de jaarwisseling. Het verschil is alleen dat de Staatsloterij winnaar bekend wordt gemaakt op 31 december om 0.00 uur en de postcodekanjer wordt altijd kenbaar gemaakt op  1 januari van het nieuwe jaar.

Wil jij het nieuwe jaar in gaan als miljonair? Maak dan kans door een lot te kopen >>> in de Staatsloterij oudejaarstrekking.

Winnaars ouderjaarstrekkingen

Hoofdprijs Oudejaarstrekking 2022 gevallen in Noord-Brabant

Bij de Oudejaarstrekking op zondag 31 december 2022 is de hoofdprijs deze keer gevallen op een heel staatslot dat gekocht werd in Noord-Brabant. Dit houdt in dat de winnaar de prijs niet hoeft te delen. Dit was de 25e keer dat de oudejaarstrekking plaatsvond, dus de trekking is inmiddels haast een traditie geworden.

In de twee voorgaande jaren viel de hoofdprijs op twee halve loten en werd het geldbedrag dus door tweeën gedeeld. In 2015 werden daardoor in Noord-Holland en Overijssel mensen miljonair. In 2016 vielen de prijzen in Zeeland en Gelderland.

De Staatsloterij heeft het grootste prijzenpakket van Nederland. Dit jaar was het totale prijzenpakket van de Staatloterij maar liefst 67,5 miljoen euro waard. Daaronder waren ook 250 mini’s. De winnaars hebben ook nog eens het geluk dat ze over de gewonnen prijzen geen belasting hoeven te betalen.

Floris van Diel, prijswinnaarbegeleider van de Staatsloterij, reageert: “Wat een geweldige start van het jaar voor deze nieuwe Nederlandse multimiljonair. We willen deze winnaar heel graag persoonlijk feliciteren met deze bijzondere prijs. We nodigen de winnaar daarom van harte uit om langs te komen op ons kantoor in Rijswijk.”

De Staatsloterij maakt de identiteit van de winnaars niet bekend.

Prijzen Oudejaarstrekking 31 december

oudejaarstrekking staatsloterijHet totale prijzenpakket van 2023 staat op ruim € 75 miljoen euro.
De Oudejaarstrekking is daarmee de loterij met het grootste prijzenpakket in Nederland.

  • Hoofdprijs € 30 miljoen
  • 10x € 100.000,-, 10x € 10.000,- en vele andere geldprijzen
  • Nieuwe prijzen: 250x een MINI Cooper 3-deurs. Dit jaar geeft de Staatsloterij ook nog 250x een MINI weg. Bij een heel Oudejaarslot maak je kans op 1 van deze 250 in Midnight Black uitgevoerde MINI’s Cooper 3-deurs inclusief 16” lichtmetalen wielen en Business pakket met o.a. cruise control en MINI Navigatiesysteem

De prijzen van de Staatsloterij zijn altijd belastingvrij.

Prijzen oudejaarslot

De prijs van een oudejaarslot bedraagt € 30,-. Ook is het mogelijk om een half lot te kopen. De prijs bedraagt dan 15 euro. Het is niet mogelijk bij deze trekking om een 1/5 lot te kopen. Daarnaast kun je nog kiezen voor een kleine straat t.w.v. 150 euro of een grote straat t.w.v. 300 euro.

Vorig jaar is de oudejaars jackpot gevallen in Utrecht toen bedroeg de hoofdprijs ook 30 miljoen euro.

Winkans oudejaarstrekking

De winkans op deze trekking is volgens de organisatie 50%. Het is zo dat van de verkochte loten valt op de helft dus een prijs. Deze winkans is hoger dan bij andere Nederlandse loterijen.