Eurojackpot Loterij in Nederland

Speel mee met de Nederlandse Eurojackpot en maak kans op 120 miljoen euro. De Eurojackpot trekking vindt plaats op dinsdag en vrijdag. Als de jackot niet valt stijgt deze wekelijks door tot aan 120 miljoen euro. De prijs van een lot bedraagt slechts 2 euro en deze kun je online kopen via onderstaande link. Wil jij ook zoveel meer en onhollands rijk worden? Speel dan mee met deze Euroloterij.

(De prijs van een lot bedraagt € 2,- per rij/ deelname is eenmalig)

Word je in 2023 abonnee dan maak je direct kans op extra prijzen tot €25.000!

De Euro Jackpot is een loterij waarbij de gemiddelde winkans veel hoger ligt dan bij de concurrenten. Daarnaast kent de Euro Jackpot een minimaal jackpot bedrag van € 10 miljoen euro en staat het huidige record op maar liefst €120 miljoen euro! En het aantal deelnemende landen zien we de laatste tijd alleen maar toenemen. Hoogste tijd om dus stil te staan bij deze Europese loterij!

Hoe speel ik de Nederlandse Eurojackpot?

De Nederlandse versie van de Eurojackpot loterij bestaat uit 5 hoofdnummers en 2 euronummers. U kunt het hoofdgetal kiezen van 1 tot en met 50 en het eurogetal van 1 tot en met 10.
Koop Eurojackpot-loten via geautoriseerde Nederlandse dealers of online loterijplatforms of de officiële website van Eurojackpot Nederland.

Kies je inzet: Kies hoeveel loten je wilt kopen en hoeveel trekkingen je wilt spelen. Je kunt ervoor kiezen om voor meerdere trekkingen vooraf te betalen.

Voer uw nummer in: Voer het hoofd- en euronummer in dat op uw ticket is geselecteerd. Zorg ervoor dat u de cijfers duidelijk en correct opschrijft. Bekijk hier de meest getrokken getallen van deze loterij.

Betaling: Betaal de tickets volgens de getoonde prijs.

Bewaar uw tickets op een veilige plaats. Dit is het enige bewijs van uw deelname aan de loterij.

officieel geprint lot van een Nederlandse eurojackpot loten verkoper zoals Primera.

Waar viel de Eurojackpot in 2023?

Een EuroJackpot winnaar van €13 miljoen bij de trekking van dinsdag 2 mei 2023. Een speler uit Polen heeft de Jackpot gekraakt en hiermee € 13.654.127,00 gewonnen.

Check de winnende getallen

Controleer de winnende getallen van de laatste Eurojackpot trekking. Meer informatie op europajackpot.nl

Stand Eurojackpot 2023

De trekking vindt iedere dinsdag en vrijdag plaats, op dit moment staat de jackpot op>

Minimale winst: 10 miljoen euro
Maximale winst: 120 miljoen euro

Je speelt dus al gemakkelijk mee met de EuroJackpot en kan dus al snel veel geld verdienen. Dit is zeer aantrekkelijk. En het wordt alleen maar meer aantrekkelijk als het geldbedrag blijft stijgen. De verschillende categorieën waarin je prijzen kunt winnen trekken ook de aandacht. Zo is er dus niet één hoofdprijs, maar zijn er ook “kleine” prijzen van honderden duizenden euro’s beschikbaar.

Online spelen van de EuroJackpot in Nederland

Veel mensen kennen EuroMillions, als je dit ook kent dan zul je het EuroJackpot-formaat herkennen. Je kiest vijf reguliere getallen van 1 tot 50 en dan de 2 extra Euro-getallen van 1 tot 8. Dan is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk getallen probeert te voorspellen en win je de jackpot als je alle 7 getallen goed hebt. Het is goed om te weten dat er 11 niveaus zijn onder de hoofdprijs waarmee je ook kunt winnen. Wil je je winkans vergroten en dus veel extra rijen afnemen probeer dan eens groep spelen.

De regels van dit spel zijn vrij eenvoudig. Je kiest als deelnemer 5 nummers uit een reeks van 50 en daarnaast kies je er nog eens 2 uit een reeks van 8. Deze loterij kent 12 verschillende categorieën die je kunt winnen. Zoals eerder gezegd, het minimale jackpot bedrag is €10 miljoen euro en het record van de jackpot staat op dit moment op €120 miljoen euro. Er bestaat binnen de EuroJackpot een zogenaamde ‘rolldown’ clausule waarbij, als er geen jackpot winnaars gedurende 12 trekking zijn, de 13de jackpot naar een lager niveau wordt gezet totdat er uiteindelijk een winnaar is. De trekking is  iedere dinsdag en vrijdag ook te zien op wyniki.nl

EuroJackpot-prijzen

Wist je dat de EuroJackpot-prijzen tot de grootste van Europa behoren? Op dit moment heeft alleen EuroMillions een hogere totale prijzenpot. Er kan verteld worden dat de minimale jackpot van EuroJackpot 10 miljoen euro is en deze blijft elke volgende week groeien als er geen winnaar is.

Je zou EuroJackpot technisch gezien kunnen zien als een lotto, in tegenstelling tot een loterij. Dit wil zeggen dat wanneer de jackpot niet is gevallen deze blijft staan, dit stimuleert de kaartverkoop en een spectaculaire groei van de hoofdprijs wordt hierdoor ook mogelijk gemaakt met elke volgende trekking. In totaal is de maximale EuroJackpot 120 miljoen euro.

Zou je daar ook een kans op willen maken? Dan is het maar beter dat je je snel aan gaat melden en mee gaat spelen, want er gaat een wereld voor je open als je veel geld wint bij de EuroJackpot.

eurojackpot-nederland

Uitleg over deEuroJackpot-prijzen
Het doel van de EuroJackpot is om zoveel mogelijk winnaars te hebben met 12 verschillende niveaus waarop prijzen kunnen worden gewonnen. Als je mee gaat spelen met de EuroJackpot zijn er een paar regels en eisen waar je goed aan moet denken. Deze zetten we voor je op een rijtje.
• Je moet om deel te nemen aan de EuroJackpot 18 jaar zijn of ouder. Dit is afhankelijk van de loterij- en gokwetgeving in het land waar je het lot koopt.
• Er kan per lot maar een EuroJackpot winnaar zijn.
• Koop je een lot voor de EuroJackpot in een ander land? Dan is het alleen toegestaan om de prijs in het land van aankoop te claimen.
• Je kunt de trekking van de EuroJackpot zien op vrijdagavond om 19:00 GMT, live vanuit Helsinki, Finland. Loten kopen kan tot de avond van de loting.
• Als je de EuroJackpot loten online gaat kopen, dan worden de gewonnen prijzen belastingvrij uitbetaald als geldbedrag op je rekening.

Wijzigingen EuroJackpot vanaf 4 oktober

Eurojackpot is met ingang van 4 oktober wat gewijzigd, namelijk:

 • 2 extra landen rijker, namelijk Tsjechië en Hongarije, waardoor er nu in totaal 16 landen meedoen
 • gaat i.p.v. 22% nu maar liefst 36% van het prijzengeld naar de Jackpot
 • en wordt er nu gespeeld met 5 getallen van 1 t/m 50 en 2 Bonusgetallen van 1 t/m 10 (i.p.v. 1 t/m 8)

Als gevolg van deze wijzigingen zal de Jackpot minder vaak gaan vallen maar dus wel vaker hoog oplopen.

Alles over de Trekking van de EuroJackpot loterij

De trekking vindt iedere vrijdagavond live plaats in Helsinki in Finland. Vanaf 22.00 uur Nederlandse tijd zijn de winnende cijfers bekend.

Elke vrijdagavond is er een trekking van Eurojackpot in Helsinki in Finland. De uitslag wordt dan om 22.00 uur bekendgemaakt op bijvoorbeeld de site waar je je lot hebt gekocht of op teletekst in de uitslag van de trekking ook te vinden.

Verkoop van de Eurojackpot loten

Op vrijdagavond 19:00 uur sluit de verkoop van de loten van de Eurojackpot. De notaris controleert of de verkoop daadwerkelijk is gesloten en stuurt vervolgens de informatie over de verkochte loten vanuit Nederland naar het Control Center, het gezamenlijke loterijsysteem in Duitsland. De trekking wordt gestart wanneer de Finse toezichthouder aangeeft dat alle bestanden uit de deelnemende landen zijn ontvangen.

De trekkingsprocedure

Nadat het startsein is gegeven worden eerst de vijf winnende getallen getrokken. Daarvoor worden 50 ballen met de nummers 1 t/m 50 gemixt. De vijf winnende nummers worden een voor een getrokken. Met de tweede machine worden twee bonusgetallen getrokken. Zo ontstaat er een trekking van 5 winnende getallen en 2 bonusgetallen. De toezichthouder noteert de trekkingsuitslag en mailt deze door naar de deelnemende loterijen. Er kan altijd iets gebeuren wat een trekking in de weg staat. Zo kan de trekkingsmachine het begeven of de stroom uitvallen. Voor dit soort momenten kent de Eurojackpot een calamiteitenprocedure.

De trekkingsuitslag is terug te vinden op NOS teletekst, Twitter, Facebook en de website van de Lotto. Vanaf 22:00u kunnen de winnaars het prijzengeld innen. Van de trekkingen, de uitslagformulieren en de controlelijsten stelt de notaris maandelijks een proces-verbaal op. De Nederlandse Loterij ontvangt een kopie, de notaris behoudt het origineel.

Onvoorziene omstandigheden
Wanneer zich onvoorziene omstandigheden voordoen waar het reglement van de Eurojackpot geen informatie over verschaft, beslist de notaris hoe te handelen.

Controle invoering trekkingsuitslag

Wanneer de invoer afwijkt van de uitslag die het Control Center automatisch heeft doorgegeven, zal de invoering niet voltooid kunnen worden. Op die manier wordt de openbare communicatie van foutieve uitslagen voorkomen.

Het selecteren van de winnaar
Nadat de trekkingsuitslag is ingevoerd, worden de winnaars automatisch geselecteerd. Onder toezicht van de notaris vindt er een controle plaats op het aantal winnaars, de hoogte van de prijzen en het totale prijzengeld. Alle rapporten moeten overeenkomen voordat de prijzen uitgekeerd kunnen worden.

Veelgestelde vragen over de Hollandse Eurojackpot

Wat zijn de deelnemende landen?

Vanaf oktober 2015 is ook Slowakije aangemeld. Je kunt in dit land dus vanaf nu ook loten kopen voor de Eurojackpot. De deelnemende landen zijn nu: Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Wat is de winkans?

Aangezien de Eurojackpot in diverse landen wordt gespeeld en er dus erg veel mensen meespelen met deze Europese loterij is de kans dat je de hoofdprijs wint ook kleiner. De winkans bij de Eurojackpot is 1 op 95 miljoen. Uiteraard zijn er ook kleinere prijzen zoals 100.000 waar je natuurlijk meer kans op maakt.

Wanneer is de loterij ontstaan?

Deze loterij zag het levenslicht in november 2011 in Amsterdam. Het idee erachter was om het succes van de bijzonder populaire EuroMillions te gaan evenaren. De daadwerkelijke verkoop van loten begon pas in maart 2012. De werkelijke trekking was op 12 maart 2012 in Finland, in de hoofdstad Helsinki wel te verstaan. Duitsland, Nederland, Slovenië, Finland, Denemarken en Italië waren de eerste deelnemende landen. Later kwamen daar ook Estland en Spanje bij.

Welke goede doelen ondersteunt Eurojackpot?

De Eurojackpot ondersteunt  19 goede doelen op het gebied van cultuur, volksgezondheid, maatschappelijk welzijn en sport. De Nederlandse loterij heeft totaal al ruim 1,2 miljard euro gedoneerd aan de sport,waarvan het grootste gedeelte naar NOC*NSF gaat,  Daarnaast is er al zo’n 500 miljoen euro naar overige goede doelen gegaan.

Wat zijn de promoties/ acties/ bonuscodes van de Eurojackpot in 2023?

In februari en maart heeft de Eurojackpot een promotie voor nieuwe abonnees. Je krijg dan een welkomstcadeau van €20 en maak direct kans op €25.000.

12 gedachten over “Eurojackpot Loterij in Nederland”

  • Kan ik verantwoord vanuit de Filippijnen meespelen met de eurojackpot?
   Ik ben en blijf Nederlander, mijn bank is RABO-bank Geldrop.
   Ik woon hier al sinds 2012 als toerist, ik speel nota bene al vanaf het begin online mee, ik hoop dat wanneer ik een hoge prijs win deze zonder problemen op mijn bankrek.nr. wordt gestort. Kleine prijzen komen al automatisch op mijn bankrekening.
   Groeten J.J.A.Swinkels

   Beantwoorden
 1. Even the Dutch State lottery is done in Creece,……..can you believe this,…….yes it’s true. And they can print there extra tickets after the drawing,…………..so a ceo’s wife in Creece wins 5 times de main price in a few years. This = true,……………yes,…………check the internet !

  Beantwoorden
 2. IK HEB EEN TREKKING VAN EEN MAAND GRATIS AANGEBODEN GEKREGEN MAAR WIL ER VAN AF, MAAR IK ZIE HELEMAAL GEEN GEGEVENS VAN DE EURO JACKPOT. HOE KAN IK DIT OPZEGGEN? HOE HOUD IK DIT TEGEN?

  Beantwoorden
 3. Ik weet h niet of gewonnen miljoen of miljard? Prijs overmaak NL63ABNA 0568839048
  OF NL24 ABNA 0245741577
  IK BEN DOOF EN HENK SLECHTHORENDE PENSIOEN OKE ROLLATOR RUST.

  Beantwoorden

Plaats een reactie