Nieuw Zeeland Powerball

Waarschijnlijk ken je de Amerikaanse Powerball loterij al en misschien heb je al een keer meegespeeld. Maar wist je dat Nieuw-Zeeland ook een Powerball loterij kent? Eentje met net zulke waanzinnige prijzen! En het mooie is, vanuit Nederland kun je gewoon meedoen!

Koop ticket voor Nieuw Zeelandse lotto

nz-powerball

Hoe werkt de Nieuw Zeelandse Powerball?

Meedoen is vrij eenvoudig, je koopt een lot. Je kiest vervolgens zes reguliere getallen en een Powerball getal en houdt vervolgens de trekkingen op woensdag en zaterdag goed in de gaten. Je maakt dan kans op maar liefst dertien verschillende prijswinnende combinatie in de trekking van deze loterij. In combinatie met de Powerball, het bonusgetal, heb je nog meer kansen om te gaan voor winst!

Je kiest de reguliere getallen uit een reeks van 1 tot 40 en je kiest de Powerball uit een reeks van 1 tot 10. Met de Powerball maak je kans op de jackpot maar heb je ook kans op prijzen in de 3de, 5de, 7de, 9de, 11de en 13de categorie. Naast de Powerball kent deze Nieuw-Zeelandse loterij ook nog een bonusgetal dat uit dezelfde reeks als de reguliere getallen getrokken wordt. Al met al een loterij met uitstekende windassen en je hebt al prijs bij het juiste bonusgetal in combinatie met drie reguliere getallen.

Jackpot prijzen in Nieuw-Zeeland

Deze loterij heeft in de loop der tijden een aantal flinke jackpot prijzen op haar naam geschreven. De hoogste prijs ooit bedroeg ruim $ 33 miljoen Nieuw-Zeelandse dollars en viel op 28 september 2013. Het huidige jackpot record viel op 9 april 2011, de loterij bereikte toen haar maximale jackpot omvang en een zogenaamde ‘ must be won’ trekking aankondigde. Door de explosieve lotenverkoop bereikte de jackpot een omvang van $ 35 miljoen Nieuw-Zeelandse dollars. Deze prijs moest uiteindelijk door twee winnaars worden gedeeld.

Goede doelen
De regering van Nieuw-Zeeland richtte New Zealand Lottery Grants Board op met als doel loterij opbrengsten, dus ook die van de Powerball, te doneren aan een verscheidenheid aan organisaties en projecten die om dringende financiële steun verlegen zitten. Er wordt inmiddels steun verleent aan een veelheid van organisaties en projecten, ondermeer de Sport and Recreation New Zealand organization en de Creative New Zealand group. Sinds 2012 is er al meer dan $ 2,8 miljard Nieuw-Zeelandse dollars (NZD) gedoneerd aan dergelijke Nieuw-Zeelandse goede doelen organisaties.

Meedoen?
Via verschillende online aanbieders in Nederland kun je eenvoudig mee doen met deze Powerball loterij. Deze online aanbieders bieden gratis email notificaties aan zodat je altijd op de hoogte kunt blijven en de uitslagen van de laatste trekkingen direct als email kunt ontvangen. Deze aanbieders, zoals theLotter, hebben ook gratis apps beschikbaar (voor iPhone en Android toestellen. Op die manier kun je zelf trekkingsdata en uitslagen checken, en je getallen selecteren voor de volgende trekking. En dit allemaal vanuit je eigen huiskamer!

De afgelopen trekking
Op de afgelopen trekking van 13 augustus zijn de volgende getallen gevallen:
21, 22, 23, 24, 26, 40 en de bonusgetallen 2 en 28

De trekkingen zijn iedere woensdag en zaterdag. Op de nieuw Zeelandse televisie kun je uitslag bekijken om 20:20 uur. Vanaf internet kun je uiteraard de uitslag ook bekijken.

Prijzen Nieuw Zeeland Lotto

De prijsverdeling van deze trekking is als volgt:

 • Categorie Correct Uitbetaling per winnaar
 • 1ste Prijs 6+PB Geen winnaar
 • 2de Prijs 6 NZD 1.000.000,00
 • 3de Prijs 5+1+PB NZD 33.381,00
 • 4de Prijs 5+1 NZD 29.222,00
 • 5de Prijs 5+PB NZD 992,00
 • 6de Prijs 5 NZD 727,00
 • 7de Prijs 4+1+PB NZD 111,00
 • 8ste Prijs 4+1 NZD 74,00
 • 9de Prijs 4+PB NZD 46,00
 • 10de Prijs 4 NZD 34,00
 • 11de Prijs 3+1+PB NZD 39,00
 • 12de Prijs 3+1 NZD 27,00
 • 13de Prijs 3+PB NZD 12,00

Dus, waar wacht je nog op? Meedoen met zo’n loterij was nog nooit zo eenvoudig en de prijzen en de winkansen liegen er niet om!