De britse Thunderball loterij

De Britse Thunderball loterij is de variant van de Amerikaanse Thunderball loterij en had haar eerste trekking op 12 juni 1999. Deze loterij staat, net als de Amerikaanse versie, bekend als een loterij met wel erg veel kans om een behoorlijke prijs te winnen. De UK Thunderball is naast de UK lotto de meeste gespeelde loterij van de United Kingdom.

Kies je nummers online voor de UK Thunderball

Eenmalige kosten van vanaf € 9,- voor 3 rijen.

Loten kopen Thunderball

Spelers kunnen online loten kopen voor € 3,40 per stuk, voorwaarde is dan wel dat je minimaal drie loten in een keer moet kopen. Een voordeel is dat hoe meer loten je in één keer koopt hoe groter je korting wordt. Doe je mee aan 52 trekkingen dan heb je de maximale korting van 25% te pakken.

Op 12 juni 1999 trok de Britse Thunderball-loterij zijn eerste trekking. UK Thunderball Lottery wordt georganiseerd door Camelot Company. Dit is de officiële Britse nationale loterij en is vergelijkbaar met de nationale loterij in Nederland of België.

Om deel te nemen, moet u vijf nummers kiezen tussen 1 en 39 en één gereserveerd nummer. Dit reservenummer staat in het VK bekend als Thunderball. Vandaar de naam van de loterij. Met Thunderball kun je naast extra prijzen ook jackpots winnen. Thunderball heeft getallen tussen 1 en 14.

Trekking Thunderball loterij in 2023

De UK Thunderball biedt de gokker geweldige prijzen, 3 trekkingen per week, en de kans om zo tegen de £900.000 bij iedere trekking te winnen. Er zijn 9 verschillende prijsniveaus bij de UK Thunderball, waaronder de jackpot. De trekkingen vinden plaats elke woensdag om 22.30 (GMT), vrijdag om 22.35 (GMT) en zaterdag om 20.30 uur (GMT). Dit is overigens wel de Britse tijd, hou hier dus rekening mee. Als je met een van je loten een prijs hebt gewonnen dan krijg je automatisch een bericht per e-mail of SMS.

Deelnemers dienen 5 getallen tussen de 1 en de 39 te kiezen en één reservegetal (de Thunderball, wat tussen de 1 en de 14 ligt). Met dit reservegetal kun je behalve extra prijzen ook kans maken op de jackpot.

online lot uk thunderball

Prijzen thunderball lotto

Win je de hoofdprijs dan kun je 500.000 Engelse pond incasseren. Maar je moet dan wel de vijf getallen juist op je formulier hebben en natuurlijk het juiste Om dit bedrag te winnen, moet je wel de vijf getallen juist op je formulier hebben en het juiste reservegetal uitgekozen.

De rest van de te winnen prijzen zijn als volgt:

  • 2e prijs 5 getallen goed £ 5.000
  • 3e prijs 4 getallen goed en het reservegetal goed £ 250
  • 4e prijs 4 getallen goed £ 100
  • 5e prijs 3 getallen goed en het reservegetal goed £ 20
  • 6e prijs 3 getallen goed £ 10
  • 7e prijs 2 getallen goed en het reservegetal goed £ 10
  • 8e prijs 1 getal goed en het reservegetal goed £ 5
  • 9e prijs 0 getallen goed, maar wel het reservegetal goed £ 3