Oregon Megabucks loterij

De Oregon Megabucks loterij is een Amerikaanse loterij die kansen biedt op het winnen van een jackpot die kan oplopen tot astronomische bedragen. In het verleden is deze jackpot al eens opgelopen tot $30 miljoen dollar. Als niet-Amerikaan kun je ook gewoon meespelen en kans maken op die fantastische jackpot. Maar niet alleen de jackpot is gigantisch ook de secundaire prijzen zijn best wel een keer een gokje waard!

Koop je ticket voor de Megabucks

Speel je mee met de Oregon MegaBucks loterij dan kun je gebruik maken van de Oregon Megabucks Kicker. Dit is een optie, die je eenvoudig weg aanvinkt als je online meespeelt, die de secundaire prijzen laat verviervoudigen. Zo wordt meespelen natuurlijk wel heel aantrekkelijk.

Ook andere Amerikaanse loterijen bieden een dergelijke multiplier aan waarmee je je secundaire prijzen behoorlijk kunt verhogen. Naast de Oregon Megabucks Kicker is er ook de Powerball’s Power Play, de Florida Lotto XTRA en de Mega Millions Megaplier. Speelt je online mee in de Oregon Megabucks loterij, vink dan de Kicker optie onder het formulier aan als je je zes geluksgetallen kiest. Win je de tweede prijs, en je hebt de Kicker geactiveerd, dan wordt je prijs in een klap vier keer zo groot!

Hoe speel ik online mee met de Oregen Megabucks?

Je gaat naar een Nederlandse online aanbieder en kiest op hun website zes getallen uit een keuzereeks van 1 tot 48 en vult deze in op formulieren van zes of tien rijen. Je kunt getallen laten kiezen door de website zelf via de zogenaamde Quick Pick optie of je kunt de getallen natuurlijk zelf kiezen. Sommige aanbieders geven je ook de mogelijkheid om je persoonlijke geluksgetallen op te slaan en die dan te gebruiken om mee te spelen. Speel je mee via een online aanbieder dan zul je voor de trekking een scan van jouw lot in de berichtenbox van je persoonlijke account ontvangen. Dergelijke betrouwbare aanbieders zullen op hun website ook precies uit de doeken doen hoe zij jouw loten aankopen.

Trekkingen van de Oregon Megabucks Loterij vinden plaats op maandag-, woensdag-, en zaterdagavond om 19:29 lokale tijd. Voor Nederland is dat op dinsdag-, donderdag- en zondagmorgen om 04:29 uur.

En de jackpot gaat naar..
De jackpot van de Oregon Megabucks loterij wordt gedeeld door alle spelers met zes juiste getallen. Valt de jackpot niet dan stijgt deze met $200.000 dollar. Niet getreurd als je niet de jackpot wint hoor, je maakt als je meedoet ook kans op prijzen uit een van de drie secundaire prijzencategorieën. En als je dan gebruikt maakt van de Megabuck Kicker verviervoudig je je secundaire prijs. Deze loterij, die onder toezicht van de Amerikaanse staat valt, heeft sinds haar ontstaan in 1984 al honderden spelers multimiljonair gemaakt.

Hoe krijg ik mijn winst?
Win je een secundaire prijs dan worden die bij de Nederlandse online aanbieders zoals theLotter direct op je persoonlijke account gestort zodra de uitslagen bekend zijn. Ben je de gelukkig winnaar van de jackpot van miljoenen dollars dan kun je er voor kiezen deze in één keer te laten uitbetalen of in 25 jaarlijkse termijnen. Je moet dan in ieder geval je prijs persoonlijk in Amerika gaan ophalen. Over deze prijzen betaal je in ieder geval een zogenaamde federaal belastingtarief van 25% en in de staat Oregon betaal je bovendien een extra staatsbelastingtarief van 8%.

In ieder geval zul je via je online aanbieder een gratis notificatie ontvangen per e-mail of SMS zodra je in de prijzen bent gevallen.

Hoogste jackpot Megabucks

De hoogste jackpot die ooit door een niet-Amerikaan werd gewonnen was $6,4 miljoen dollar! En in 2013 wonnen twee deelnemers een tweede prijs van ruim $1.049,30. Ook zij kwamen niet uit Amerika.

Genereren van extra geld
Het idee achter de oprichting van deze loterij was om extra geld te genereren voor lokale organisaties en de overheid. Van 2013 tot 2015 werd 57% van de opbrengsten van deze loterij toegewezen aan openbaar onderwijs, werkgelegenheid en economische ontwikkelingen en onderhoud en ontwikkeling van natuurlijk hulpbronnen en staatsparken.

Spelen met korting
Veel aanbieders van online kansspelen zoals theLotter bieden je interessante kortingen aan. Zo kun je bij theLotter meedoen met een Oregon Megabucks multi-trekking pakket van 5, 10, 25 of 52 loten en op die manier kun je wel tot 25% besparen. Je kunt er ook voor kiezen om elk 10e lot gratis met een Oregon Megabucks abonnement te ontvangen. Speel je bij theLotter mee als VIP dan ontvang je nog eens 20% extra korting op al je loterij aankopen!