Wereldloterijen totaaloverzicht

Onderstaand een overzicht van alle loterijen buiten Europa. Deze lijst van wereldloterijen omvat informatie over de loterij, trekkingen en u vind er informatie waar u online de loten kunt kopen.

Koop een lot bij diverse loterijen over de hele wereld bij Giantlottos >

Populairste van de wereld

Lijst loterijen over de hele wereld

A

Australie OZ Lotto

C

Canada Lotto 649

China Welfare

Chispazo lotto Mexico

De Caribische loterij

D

Double Lotto Israel

G

Goslotto Rusland

I

Israel Double Lotto

M

Mega Millions Amerika
Mega Sena Brazilie
Mexico Melate

J

De Japanse loto 6

O

OZ Lotto Australie

Oregon Megabucks

P

Powerball Amerika
Powerball Australië
Powerball Nieuw Zeeland

S

Saturday Lotto Australie
Super Lotto plus

Niks gevonden? Bekijk dan de lijst van Europese loterijen.

Kan ik van iedere loterij een lot online kopen?

Vanwege wet en regelgeving is het niet altijd mogelijk om voor iedere loterij online een lot te kopen. Bekijk altijd voordat je koopt naar de wet en regelgeving. Er worden ook regelmatig nieuwe aanbieders toegevoegd en soms valt er ook wel eens een lotto van een bepaald land af voor de verkoop.

Wat is de populairste loterij van de hele wereld?

Uit onderzoek is gebleken dat de meest gespeelde loterij toch wel uit Amerika komt. De Mega Millions is daarbij iets populairder als de Powerball. De twee instanties strijden tegen elkaar om de grootste jackpot te hebben.

Wie houdt er toezicht op de wereldloterijen?

De World Lottery Association zet zich in voor de strijd tegen illegale loterijactiviteiten wereldwijd. Via het werk van de Illicit Lotteries and Betting Commission (ILBC) adviseert de WLA aangesloten loterijen over de beste manier om niet-geautoriseerde loterijen te bestrijden binnen het regelgevingskader in hun respectieve rechtsgebieden. Klik hier om meer te lezen.
De Security Control Standard (“WLA-SCS”) van de World Lottery Association is de enige internationaal erkende informatiebeveiligingsstandaard voor de loterij- en kansspelindustrie. WLA-SCS-certificering staat alleen open voor WLA-leden of geassocieerde leden. Klik hier om meer te lezen.

In 2006 heeft de World Lottery Association de Responsible Gambling Principles en het Responsible Gaming Framework aangenomen, die tot doel hebben loterijspelers over de hele wereld te beschermen.