Loterij Ierland lotto

De Ierse Lotto loopt in Europa voorop komt wat betreft de hoogste winkansen en de hoogste prijzen. De Ieren houden net als de Engelse wel van een gokje. Zij zijn in Europa wel de grootste gokkers in Euro’s per speler. De locale Lotto speelt hier dan ook graag op in.

De spelregels

Deelnemers kiezen uit een reeks van 1 tot en met 45 zes getallen. Gedurende de trekking wordt een zevende nummer, een bonusnummer getrokken. Dit bonusnummer is niet van invloed op het winnen van de jackpot, maar geeft deelnemers uitzicht op eventuele tweede prijzen binnen de zes prijscategorieën.

De geschiedenis van de Ierse lotto

Vanaf de eerste formele trekking in 1988 tot nu heeft de Ierse lotto verschillende formats gekend waarmee continue werd gewerkt aan het verbeteren van de winkansen van de deelnemers. De Ierse lotto heeft inmiddels al €3 biljoen opgebracht en dat is allemaal ten goede is gekomen aan initiatieven in de Ierse maatschappij.

loterij ierland

Wanneer win ik de lotto uit Ierland?

Heeft een deelnemer zes nummers gekozen die overkomen met de zes nummers van de trekking, dan wint hij of zij de jackpot. Alle winsten zijn belastingvrij ook bijvoorbeeld andere loterijen als de Daily Million worden belastingvrij uitgekeerd. Uiteraard is het, net zoals bij andere buitenlandse kansspelen, zinvol om even bij de Nederlandse belastingdienst wat de regels zijn voor deze kansspelen. De hoogste jackpot ooit was €18,963,441, deze jackpot werd uitgekeerd in juni 2008. De trekking van de lotto is iedere woensdag.

Wat zijn de winkansen van deze Lotto?

De eerste prijs, met zes gelijke nummers, heeft een winkans van 1:8,145,000. De tweede prijs, vijf gelijke nummers + 1, heeft een winkans van 1:1,357,510. De derde prijs, vijf gelijke nummers, kent een winkans van 1:34,808. De vierde prijs, vier gelijke nummers + 1, kent een winkans van 1:28,579. De vijfde prijs kent met vier gelijke nummers een winkans van 1:733. De zesde prijs heeft, met drie gelijke nummers + 1, een winkans van 1:1,755. Tenslotte kent de zevende prijs, drie gelijke nummers, een winkans van 1:45