Postcodekanjer

De postcodekanjer is onderdeel van de Nationale Postocodeloterij en wordt ieder jaar rond de feestdagen georganiseerd. Begin december wordt altijd bekend gemaakt wat de hoofdprijs is en vanaf die tijd wordt er ook veel reclame gemaakt om extra loten te verkopen. Je postcode is je lotnummer tijdens deze trekking. De hele wijk kan winnen!

Hoe werkt de Postcodekanjer van 2023?

Op 1 januari 2023 valt de PostcodeKanjer gegarandeerd van € 53,9 miljoen. Deze prijs is weer 4 miljoen euro hoger als in 2017. U kunt dit winnen samen met uw postcode en uw wijk als uw postcode valt. Speelt u mee met een lot? Elke deelnemer aan de Postcode Loterij spaart maandelijks automatisch Kanjerpunten. Per trekking ontvangt u 10 Kanjerpunten per lot. Hoe meer Kanjerpunten u verzamelt, hoe hoger het te winnen bedrag op 1 januari 2023.

Jackpot Postcodekanjer valt in Den Haag

Op 1 januari is de jackpot van 49,9 miljoen euro gevallen in een wijk in Den Haag. De PostcodeKanjer van 49,9 miljoen euro is op hun postcode 2555 VX in de Donker Curtiusstraat gevallen. In totaal mochten ze 24,95 miljoen euro met elkaar verdelen.

Hoe speel ik mee met de postcodekanjer?

Er zijn op jaarbasis 14 trekkingen als je ene lot hebt. De kanjer is dus een extra trekking waar je een lot voor moet hebben om kans te maken. De prijs van een lot bedraagt € 12,75 per lot (incl. StraatprijsVerdubbelaar). Dit is ook de prijs waarmee je voor iedere maand mee kan spelen.

Wanneer jij meespeelt met de Nationale Postcode loterij spaar je iedere trekking 10 kanjerpunten. Hoe meer trekkingen je meespeelt, hoe meer kanjerpunten je spaart. Het aantal kanjerpunten hangt samen met de te winnen prijs. Hoe meer kanjerpunten je hebt, hoe hoger de prijs zal zijn. Aangezien er 12 + 2 trekkingen in het jaar zijn, zijn er in totaal 140 kanjerpunten te verzamelen.

Het is ook mogelijk om losse loten te kopen voor deze trekking. Hoe meer loten je hebt, hoe groter het aandeel zal zijn in de gewonnen prijs. Een los lot kost €12,75 inclusief StraatPrijsVerdubbelaar.
Postcodekanjer

Trekking Postcodekanjer

De trekking van de postcodekanjer vind altijd plaats op 1 januari. Wie wil het jaar nou niet beginnen met de jackpot van de Postcodekanjer.

De hoofdprijs is gevallen op mijn postcode maar hoeveel win ik nu?

Dit is afhankelijk van je kanjerpuntem. Hoe meer Kanjerpunten je lot hebt gespaard, hoe groter je aandeel in de hoofdprijs is. Iedere deelnemer krijgt tien Kanjerpunten per trekking in 2015 (per lot).
Je kunt dus 140 Kanjerpunten per lot sparen. Wie de meeste kanjerpunten heeft wint het grootste aandeel in de prijzenpot als zijn postcode wint..

Hoe werkt het?

De Postcode Loterij, heeft, naast de normale prijzen, ook miljoenenprijzen. Deze vallen op een hele wijk met dezelfde postcode: de PostcodeKanjers. Zo is er ieder jaar op 1 januari de EindejaarsKanjer (op 1 januari 2022 € 53,9 miljoen). Maar hoe maak je nu precies kans op zo’n Kanjerprijs, en hoe wordt deze verdeeld?

Een groter aandeel met Kanjerpunten

De Postcode Loterij houdt iedere maand een trekking, en 2 extra trekkingen per jaar. In totaal zijn er dus 14 trekkingen per jaar. Om kans te maken op gewone prijzen, en op Kanjers, kun je meespelen met een of meerdere loten. Voor ieder lot waarmee je meespeelt, krijg je Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn belangrijk voor de verdeling van de Kanjerprijzen: hoe meer je er hebt, hoe groter je aandeel in de Kanjer. Je krijgt 10 Kanjerpunten per lot, per trekking. In totaal kun je dus ieder jaar tot 140 Kanjerpunten per lot krijgen.

Nieuw speeljaar, nieuwe kansen

De Postcode Loterij zet aan het begin van ieder jaar de Kanjerpunten van ieder lot op nul, zodat iedereen bij het begin van het jaar een gelijke kans heeft. Ook maakt ze bekend wanneer welke Kanjers zullen vallen. De belangrijkste Kanjerprijs is meestal de EindejaarsKanjer: die valt in de trekking van december.

De Postcodekanjer. Een bekende trekking gedurende de feestdagen van de Nationale Postcode loterij. Aan het begin van december worden de te winnen prijzen bekend gemaakt. Je speelt mee met je persoonlijke postcode, dit is namelijk jouw lotnummer!

Geldloterijen heeft alle informatie op een rijtje gezet omtrent de Postcodekanjer.

Hoe worden de prijzen verdeeld?
De prijzen worden vrij eenvoudig verdeeld. De Postcodekanjer trekt altijd een winnende postcode. De prijs wordt verdeeld over deze postcode. Wanneer jij zowel de letters als cijfers van de postcode(lotnummer) goed hebt ontvang je de helft van het te winnen bedrag. De overige helft wordt verdeeld over de winnaars die enkel de letters van de postcode goed hebben.

Kort stukje geschiedenis
De Postcodekanjer werd opgericht in 1996. Het is samen met de Oudejaarstrekking dé populairste trekking tijdens de feestdagen. Bij de Nationale Postcode loterij geldt de Postcodekanjer als grootste prijs.

Kenmerkend aan deze trekking is dat jouw fysieke omgeving ook kan genieten van de prijzen. De trekking is namelijk postcodeverbonden.

Wil jij meespelen met de Postcode kanjer? Dan is dat mogelijk middels de onderstaande button! Speel direct mee en maak (maandelijks) kans op vele prijzen. Door nu mee te spelen spaar je alvast kanjerpunten voor de trekking op 1 januari 2017.