De Spaanse BonoLoto

De geschiedenis en het onstaan van de Spaanse BonoLoto. De Spaanse BonoLoto begon op 28 februari 1988, en werd in het leven geroepen om geïnteresseerden ook de gelegenheid te bieden deel te nemen aan een minder dure loterij. De grootste jackpot viel twee jaar later en bedroeg €7 miljoen

Koop nu een lot voor de Spaanse BonoLoto

In 1991 werd de ‘reintegro’ geïntroduceerd. Wat is de ‘reintegro’? Dit houdt in dat een deelnemer de prijs van de tickets uitgekeerd krijgt zodra hij, of zij, een (willekeurig) getrokken ‘reintegro’ nummer in de zes gekozen getallen heeft.

Bijna 70 % van alle loterij opbrengsten worden geïnvesteerd in de bouw en onderhoud van huizen, gezondheidszorg, onderwijs en culturele ontwikkeling in Spanje zelf. Andere Spaanse loterijen zijn bijvoorbeeld de El Gordo loterij en de La Primitiva.

De regels van het spel BonoLoto

De deelnemers kiest 6 nummers uit een reeks getallen van 1 tot en met 49. Medewerkers van deze loterij kiezen, gedurende de trekking, een bonus nummer. Heeft een deelnemer een overeenkomstig bonusnummer en vijf gelijke nummers van de getrokken zes dan wint hij of zij een de tweede prijs.

Om de jackpot te winnen, dient de deelnemer dezelfde zes nummers te hebben als de nummers die getrokken werden. Alle prijzen worden uitbetaald in cash (lump sum).

Belastingen Bono Loto Spanje

Sinds 2013 dient men over een winst van meer dan € 2.500, 20 % belasting te betalen. Voor niet Spaanse spelers is het wellicht ook interessant om eens te kijken naar andere loterijen zoals EuroMillions, of de lotto EuroJackpot. Prijzen tot € 2.500 zijn belastingvrij. Uiteraard is het raadzaam om na te gaan wat de Nederlandse belastingdienst over dit onderwerp zegt.

Kansen en trekkingen
Deelnemers kennen een winst kans van 1 op 57. Iedere week worden zes trekkingen gehouden (iedere maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag)! En dat is meer dan de andere bekende loterijen op dit moment om eerlijk te zijn. Er kan dus ook iedere week een jackpot winnaar zijn.

De eerste prijs, zes gelijke nummers, kent een winkans van 1:13,983,816. De tweede prijs, vijf gelijke nummers + 1, kent een winkans van 1:2,330,636. De derde prijs kent met vijf gelijke nummers een winkans van 1:54,201. De vierde prijs kent met vier gelijke nummers een winkans van 1:1,032, en zoals gezegd, de vijfde prijs kent een winkans van 1:57