Vrienden Loterij

VriendenLoterij en hoe het ontstaan is

In 1989 werd op initiatief van Humanitas de VriendenLoterij opgericht. De eerste naam was niet de VriendenLoterij maar Sponsor Loterij, later werd dat SponsorBingo Loterij. Uiteindelijk werd in 201 de naam veranderd in VriendenLoterij.

Van de omzet van deze loterij gaat 50% naar goede doelen en dan vooral doelen die werken aan welzijn en gezondheid. Een prettig idee dat je weet waar je geld uiteindelijk naar toe gaat. Je kunt zelfs bij de VriendenLoterij zelf aangeven welk goed doel je steunt. Een goed doel of meer, het kan allemaal. Overigens ging in 2012 bijna € 50 miljoen Euro vanuit de VriendenLoterij naar goede doelen.

Meespelen met de vriendenloterij

Per jaar zijn er veertien trekkingen. En soms zijn er ook extra trekkingen. De uiteindelijke uitslag wordt iedere 3de van de maand bekend gemaakt. Doe je mee dan wordt je automatisch op de hoogte gebracht van het feit of je al of niet een prijs hebt gewonnen. Maar ook op Teletekst (pagina 551) kun je de actuele uitslag terugvinden. De prijzen worden automatisch op je rekening gestort andere, overige, prijzen krijg je thuis gestuurd.

Prijzen vrienden loterij

Soms heeft de VriendenLoterij een actie waarbij er gratis loten verspreid worden. Ontvang je zo’n lot dan doe je gratis en voor niets mee met een trekking. Iedere maand maak je kans op prijzen oplopend tot € 1 miljoen Euro. Naast deze enorme prijs zijn er genoeg andere prijzen te winnen zoals geldbedragen van € 100.00, € 50.000 of € 25.000 Euro of wat denk je van een auto, vakanties, scooters of tv’s? Op dit moment staat de jackpot overigens op € 2 miljoen Euro en is de winkans 1 op 4! En als je wint bij de VriendenLoterij dan winnen je vrienden ook!

Meedoen is erg eenvoudig. Je speelt namelijk mee door gebruik te maken van je mobiele telefoon.De VriendenLoterij wijst je een fictief nummer toe als je geen mobiele telefoon hebt of deze liever niet voor de loterij wil gebruiken. Een lot kost € 13,25. Aanmelden gaat direct door te bellen of online mee spelen.

Heb je verder nog vragen?
De medewerkers van de VriendenLoterij zijn iedere werkdag tussen 09:00 en 21:00 uur te bereiken op telefoonnummer 0900 – 300 1400 (10 cent p/m).

Vriendenloterij en goede doelen

De VriendenLoterij steunt goede doelen en organisaties die zich richten op de gezondheid en het welzijn van alle mensen. De VriendenLoterij is er voor alle mensen in Nederland die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Sinds 1988 is er al ruim € 732 miljoen Euro geschonken aan meer dan 3.200 sportclubs, clubs, verenigingen en 49 goede doelen waaronder Jantje Beton, Fonds Gehandicaptensport en KWF Kankerbestrijding.

De VriendenLoterij is hiermee een echte goede doelen loterij. De VriendenLoterij, de BankGiro Loterij en de Nationale Postcode Loterij vallen samen onder de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. Je kunt als deelnemer aan de VriendenLoterij spelen voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie. Meespelen kun je doen via je mobiele telefoonnummer dat dan ook direct je lotnummer is.

1 gedachte over “Vrienden Loterij”

Plaats een reactie