Lotto

Goede doelen steunen en kans maken op mooie geldprijzen in een loterij, met een door u zelf bepaald lotnummer. De Lotto wordt zoals u waarschijnlijk al weet gespeeld met genummerde en gekleurde balletjes. Bij elke trekking worden er 6 ballen en 1 kleur getrokken; als u deze allemaal goed heeft wint u de jackpot. Gelukkig zijn er ook andere geldprijzen te winnen als u minder balletjes goed heeft.

Lotto speluitleg vernieuwd

Hier leer je hoe je de vernieuwde lotto speelt. De veranderingen zijn er op veel fronten. Zo is er zes keer meer kans op het winnen van de jackpot. Ook is er meer kans op geldprijzen. Daarnaast heb je automatisch kans op de Super Zaterdag Prijs. Bij elke trekking wordt een reservegetal getrokken. Bovendien is de introductie van Lotto XL een feit. Zijn er meerdere winnaars, dan wordt de jackpot verdeeld.

Naast al deze wijzigingen zijn er ook een aantal zaken hetzelfde gebleven. Je speelt bijvoorbeeld nog altijd met je zes geluksgetallen. De prijs van de loten is onveranderd 2 euro gebleven. Daarnaast is er nog altijd elke zaterdag een trekking van de lotto. Ook is de kansspelbelasting nog altijd van kracht bij een prijs van meer dan 449 euro. Je kunt meespelen met een abonnement of door een lot te kopen in de winkel of online.

Hoe werkt het?

Het is heel gemakkelijk om mee te doen aan de lotto. Je hoeft alleen maar zes getallen tussen de 1 en 45 te kiezen. Iedere zaterdag worden er zes getallen getrokken, Heb je die allemaal op jouw lot staan, dan win je zomaar de jackpot van 2,5 miljoen euro. Ook wordt er een reservegetal getrokken. Dit is het getal waarmee je hogere prijzen kan winnen als je vijf of minder getallen goed hebt. Je kunt ook met meerdere loten spelen om meer kans te maken.

Lotto XL

Na iedere trekking van de lotto wordt ook de lotto XL getrokken Dan worden nog eens zes getallen en een reservegetal getrokken. Heb je voor een euro extra ook hier een lot voor gekocht, dan speel je met dezelfde getallen mee. Je kunt dan kans maken op nog meer prijzen die op kunnen lopen tot zelfs een miljoen euro. Als je een abonnement hebt dan kan je ook meespelen via die weg. Je hebt dan lotto XL op al je loten. Je kunt je direct aanmelden.

Super Zaterdag

Op elke laatste zaterdag van de maand wordt Super Zaterdag getrokken. Dan zijn er zelfs twee lotto XL-trekkingen. Daarnaast is er nog een trekking. Daarmee kan je de Super Zaterdag-prijs winnen. Deze valt buiten de gebruikelijke prijzen van de lotto en lotto XL. De prijzen van Super Zaterdag kunnen per keer anders zijn. Dit kan één grote prijs zijn, maar het kan ook een pakket aan kleine prijzen zijn.

De Super Zaterdag kan je op elk moment meespelen. Als je abonnee van de loterij bent, dan ontvang je hier automatisch een code voor die alleen voor jou persoonlijk is. Je kunt hem vinden in je MijnLotto-omgeving. De code staat ook op je lot wanneer je deze gewoon in de winkel of online hebt gekocht. Ook staat het op je deelnamebewijs.

De trekkingen van de loterijen vinden altijd op zaterdagavond om 18.15 plaats. Dit gebeurt altijd op dezelfde plek, namelijk in Rijswijk. De uitslag is vanaf 20.30 te lezen op de teletekstpagina 555 van NOS Teletekst.

Lotto 4\5

Er zijn ook andere varianten op de lotto, bijvoorbeeld lotto 4\5. Je speelt dan met vier of vijf getallen en een jackpotkleur. Je speelt dan met getallen die je zelf kiest, maar je kan ook een computer ze laten genereren. De inleg hangt af van je eigen wens, dit kan variëren van 1,50 tot 22,50. Ook deze loterij wordt op zaterdag getrokken volgens het vaste systeem. Dit betekent dat er zes ballen uit een aantal van 45 worden gepakt. Het reservegetal telt niet in lotto 4\5. Bovendien kan je alleen een lot in de winkel kopen.

Lotto Systeem

Lotto Systeem is een manier om met meer dan zes getallen te kunnen spelen. Je kiest de getallen dan zelf. Je kunt 7 tot 12 getallen kiezen. Ook kan je de keuze door een computer laten doen. Je moet dan wel eerst aangeven hoeveel getallen je wilt. De computer kiest ze op basis van het aantal getallen dat er gekozen is en het aantal loten dat je in handen hebt. Zo kan je met alle mogelijke combinaties van eigen getallen spelen. Ook Lotto Systeem kan je alleen in de winkel spelen.

Bij een Lotto abonnement speelt u nu tijdelijk de tweede maand gratis mee!
De hoofdprijs valt minimaal 4 keer per jaar. Het spel wordt in diverse Europese landen gespeeld; in Nederland is de Lotto sinds 1974 actief. U kent vast de gevleugelde uitspraak: “Alle ballen verzamelen”. Verder is deze loterij bekend van het tv programma Lotto Weekend Miljonairs, waarin de trekkingen gedaan werden maar ook studiokandidaten kans maakten op 1 miljoen euro. Lotto Weekend Miljonairs is momenteel elke zaterdag te zien bij SBS6.

Prijzen

Het prijzenschema is als volgt:
6 getallen en kleur goed: u wint de jackpot: deze is minimaal 7.5 miljoen euro*.
6 getallen goed: u wint 1 miljoen euro*
5 getallen en jackpotkleur goed: u wint 100.000 euro*
5 getallen goed: u wint 1.000 euro
4 getallen en kleur goed: u wint 50 euro
4 getallen goed: u wint 20 euro
3 getallen en kleur goed: u wint 7.5 euro
3 getallen goed: u wint 5 euro
2 getallen (+ Jackpotkleur) goed: u wint een gratis lot.

Kosten Loten

Een Lotto lot kost sinds kort 2 euro per trekking (voorheen 1.50 euro). Hiermee is de lotprijs de laagste van Nederland, zo vermelden ze op hun website. Elke zaterdag vindt er een trekking plaats, en op de laatste zaterdag van de maand worden er 2 trekkingen gedaan. Een maand meespelen met 1 lot kost u dus gemiddeld 4.333 x 2 euro + 1 extra trekking = 10,67 euro per maand. Als u mee wilt spelen met het Cijferspel kost dit 1 euro extra. Het Cijferspel heette vroeger Euro Loterij. De regels en prijzen van dit spel zijn niet veranderd. Loten kunt u snel en eenvoudig online bestellen.

Lotto Trekking en Uitslagen

De loterij houdt op haar website keurig de uitslagen en trekkingen bij, van zowel de lottotrekkingen als het cijferspel. Als u al meespeelt en inlogt bij “mijn Lotto” kunt u gelijk zien of u wat gewonnen hebt. Als u hier prijs op stelt kunt u ook via e-mail op de hoogte worden gehouden van uw gewonnen prijzen. Bij winst ontvangt u een mailtje in uw inbox. De trekking vindt plaats op zaterdag, en op de laatste van de maand wordt er een extra trekking gedaan. De trekkingen zijn over het algemeen live op televisie te volgen (op SBS6); houd dan uw loten bij de hand.

Ondersteunde Goede Doelen

De Lotto steunt in totaal 19 goede doelen, waarbij het grootste gedeelte van het geld naar het NOC*NSF gaat. Ongeveer 70% van het geld dat naar goede doelen gaat wordt aan deze sportorganisatie toegekend. De NOF*NSF werkt aan het topsportniveau en sportklimaat in Nederland. Onder de overige 18 doelen bevinden zich onder andere het Aidsfonds, de Hartstichting en het Reumafonds. Alle gesteunde organisaties zetten zich in op het gebied van sport, cultuur of maatschappelijk welzijn en volksgezondheid.

Lotto Opzeggen

Als u al meespeelt maar dit niet langer wenst, zijn er verschillende manieren om op te zeggen:
Telefonisch: Bel naar 0900 0202 en kies voor optie 2 (10 cpm, op werkdagen bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur). Houw uw rekeningnummer en spelersnummer paraat.
Online opzeggen kan ook, via het opzegformulier. Schriftelijk kunt u zich afmelden door een opzegbrief, onder vermelding van uw naam, adres, rekeningnummer en voorzien van uw handtekening, op te sturen naar:
De Lotto
T.a.v. De Klantenservice
Postbus 3074
2280 GB Rijswijk
Faxen doet u naar 070 321 6324, zorg dat u op uw fax ook bovenstaande gegevens vermeldt en het stuk ondertekent.

Contact Info

Bellen met de klantenservice doet u via telefoonnummer 0900-0202 (10 ct/minuut)
Bezoekadres: De Lotto (stichting de Nationale Sporttotalisator)
Laan van Hoornwijck 55, 2289 DG Rijswijk
KvK: 41151075

7 gedachten over “Lotto”

 1. dag,
  Dringend verzoek om mijn gegevens uit uw registratie te halen want ik ben weer eens gebeld door jullie met flauwekul waar ik niet van ben gediend. Heb inmiddels ook consumentenwijzer hierover ingelicht en me over jullie beklaagd.

  Zoals wellicht bij jullie bekend, zijn jullie verplicht aan mijn verzoek te voldoen.

  groet
  C Heyse

  Beantwoorden
 2. goedemorgen kijkers ,, ik wil je dat allemaal niet laten doen, ongeacht de problemen, situatie of toestand waarin je bent moet je je geen zorgen maken, er is altijd een helper, zoals een winnende loterij, elke vorm van ziekte, en breng je ex terug minnaar of relatieprobleem, iemand met interesse moet contact met hem opnemen op WHASAPP (+1 {325} 2619144}, hij is een betrouwbare, betrouwbare en eerlijke man, ik heb hem eerder geprobeerd en het werkt.

  Beantwoorden

Plaats een reactie