Turkse lotto de loterij uit Turkije

De Turkse 6/49 lotto is eigenlijk wel de voornaamste loterij van het Midden-Oosten en kent prima winkansen voor de deelnemers van deze loterij uit Turkije..

De geschiedenis van de Turkse 6/49 lotto
Loterijen kennen een belangrijke plaats in de Turkse samenleving sinds de 19de eeuw. De 6/49 lotto of ook wel Super Lotto 6/54 genoemd zag overigens pas in 1996 het levenslicht. De grootste jackpot ooit werd in maart 2009 gewonnen door een Turks echtpaar, dit was een bedrag van $3,6 miljoen

De regels loterij Turkije

Deelnemers kiezen zes willekeurige nummers uit een reeks van 1 tot en met 49. Deze loterij kent ‘slechts’ vier winnende categorieën en biedt winnaars hierdoor een hoger percentage van de prijzenpot.

De regels van het spel
Deelnemers moeten, om de jackpot te winnen, zes winnende nummers kiezen uit een cijferreeks van 1 tot en met 49. Wordt de jackpot, na drie trekkingen, niet gewonnen, dan wordt de eerste prijs verdeelt onder de drie tweede prijs categorieën.

super lotto turkije

Winkansen Turkse lotto

De eerste prijs, de jackpot, kent een winkans van 1:13,983,816. Men moet hiervoor wel zes winnende nummers hebben. De tweede prijs, met vijf winnende nummers, kent een winkans van 1:54,201. De derde prijs, vier winnende nummers, kent een winkans van 1:1,032. De vierde prijs, kent, met drie winnende nummers, een winkans van 1:57

De prijzen worden altijd uitbetaald in cash. Het is wel verstandig om bij de belastingdienst na te gaan welke regels gelden bij deelname aan een buitenlandse lotto.