Lotto Italie de SiVince Tutto

De Italiaanse lotto is de SiVince Tutto. Dit is de jongste telg in de Italiaanse loterijen familie is de SiVince Tutto en kent een systeem waarbij de tweede prijswinnaars extra kunnen profiteren wanneer er geen jackpot winnaar is. De loterij is een stuk kleiner als de populaire lottomatica en Superenalotto.

(de prijs bedraagt eennalig € 12,50 voor 5 rij)

De geschiedenis Sivince Tutto Italie

De SiVince Tutto is geïntroduceerd als een populaire variant op de SuperEnalotto. Men wilde spelers een nieuwe manier van spelen aanbieden en interessantere prijzen. SISAL is de organisatie achter deze loterij en werkt inmiddels ruim 60 jaar samen met de Italiaanse regering.

sivinetutto lotto Italie

Spelregels Italiaanse Lotto

Men speelt deze lotto door zes nummers te kiezen uit een getallenreeks van 1 tot en met 90

Om deze loterïj te winnen moeten de zes nummers die men gekozen heeft overeenkomen met de maandelijkse trekking. Wordt er voor die maand geen jackpot getrokken, dan wordt deze verdeelt onder de winnaars van de tweede prijscategorie.

Belastingen
Men betaald 1,03 % belasting over een winst van meer dan €100. Over een winst van €300 of meer betaald men 3,1 % belasting en bij een winst van meer dan €500 betaald men 6 % belasting. Uiteraard is het aan te raden ook even bij de Nederlandse belastingdienst informatie in te winnen over het deelnemen aan buitenlandse loterijen.

De grootste prijs die ooit in de geschiedenis van deze loterij was uitgekeerd, was een prijs van € 24 miljoen, dit gebeurde in april 2011. Deelnemers aan deze lotto kunnen ook eens kijken naar de andere loterijen die SISAL aanbiedt. Deze loterijen hebben weer andere, interessante, prijscategorieën en speelopties (zoals bijvoorbeeld de SuperEnalotto SuperStar loterij).

Winkansen Lotto Italie

De eerste prijs kent met zes matchende nummers een wijkans van 1:622,614,630. De tweede prijs kent met vijf matchende nummers een winkans van 1:1,235,346. De derde prijs, vier matchende nummers, kent een winkans van 1:11,907. De vierde prijs kent, met drie matchende nummers, een winkans van 1:327 en de vijfde prijs, twee matchende nummers, kent een winkans van 1:22