Franse Lotto

De loterij in Frankrijk ook wel France Loto genoemd is de officiele Lotto van het Franse land. De Franse Lotto, of ‘Loto France’ op zijn Frans, kent tien bijzonder indrukwekkende prijzencategorieën! De grootste daarvan, de jackpot, is te winnen als een speler vijf winnende getallen en het extra getal goed heeft gekozen. De getallen worden gekozen uit een reeks van 1 tot 49 en het extra getal komt uit een aparte reeks van 1 tot 10. De trekkingen zijn iedere maandag, woensdag en zaterdag.

lotto frankrijk

Hoe speel ik de Loto?

Spelers kiezen vijf nummers van 1 tot 49 en 1 tot 10 extra nummers en betalen in Frankrijk dan 2,20 euro voor de loterij. Om de hoofdprijzen te winnen, moeten tickethouders alle zes nummers hebben. Er zijn andere prijzen beschikbaar, van slechts 2,20 euro om de kans terug te betalen, alleen het aantal kansen bereikte 100.000 euro om alle vijf de belangrijkste nummers te matchen.

De jackpot kan 34 keer worden gerold. Als er daarna geen maximale kampioen is, zal het geld vallen en gelijkmatig toewijzen op het hoogste niveau van winnen. Alle prijzen worden betaald tegen de prijs van belastingvrij vast bedrag, maar degenen die hun Franse Loto -tickets via de Guardian kopen, moeten de belastingadviseur op hun eigen locatie raadplegen.

Prijzen en winkansen Franse Loto in 2023

Alle prijzen in de France Loto zijn belastingvrij en de winkansen beginnen bij 1 op 16. Je hebt al een prijs als je alleen het extra getal goed hebt! Het extra getal heb je nodig bij het winnen van een prijs in de 3e, 5e, 7e, 9e en 10e prijzencategorie.

Direct en gratis de uitslagen ontvangen
Via bovenstaande link kunt je France Loto loten aankopen. Om gratis email notificaties te ontvangen meldt je je op deze sites gratis aan voor deze dienst. Sites zoals theLotter hebben ook apps beschikbaar voor iOS en Android waarmee je trekkingsdata en loterij uitslagen kunt checken en de getallen voor de volgende trekking kunt selecteren, gratis vanuit je luie stoel waar dan ook ter wereld.

Nieuwe prijzencategorieën
De nieuwe verloting van tien extra prijzen per trekking is niet het enige dat nieuw is bij de Franse Loto. Er zijn ook nog eens drie nieuwe prijscategorieën aan de prijzenkast toegevoegd. De prijzen bedragen respectievelijk €500, €50 en €20. Om mee te spelen voor de extra verloting en kans te maken op een prijs in één van de prijscategorieën, hoeft u niets extra’s te doen. Wanneer u een lot koopt om mee te spelen in de Franse Loto, wordt er automatisch een code op uw lot geprint. Met deze unieke LOTO® code maakt u kans op één van de tien prijzen van €20.000.

Jackpot records bij FranceLoto

Door de jaren heen heeft FranceLoto verschillende jackpotrecords weten te breken. De grootste telde een bedrag van €24 miljoen en viel in 2011. De winnaar voorspelde de getallen 10, 13, 22, 30, 45 en extra getal 1 goed. In 2014 viel de tweede grootste France Loto jackpot, €23 miljoen en de winnende getallen van die trekking waren: 8, 9, 40, 41, 49 en extra getal 3.

Ooit won iemand uit Montpellier twee keer de France Loto! In 1996 won hij de jackpot met een waarde van €2,8 miljoen. De man bleef meespelen en in 2011 won met dezelfde getallen nogmaals de France Loto dit keer was het jackpot bedrag €3 miljoen!

Warme en koude getallen Loterij Frankrijk

‘Hete’ getallen zijn de getallen die het vaakst loterij uitslagen voorkomen. Door spelers worden deze getallen vaak gekozen omdat deze nu eenmaal vaak getrokken worden.
In France Loto zijn sinds 2008 zijn de meest hete getallen: 22, 13, 41, 23 en 66. De meest voorkomende extra getallen, waren 1 en 7. De ‘koudste’ getallen, dus de getallen die sinds 2008 het minste waren getrokken zijn: 19, 42, 30, 25, 48 en het extra getal 2.

Speel nu mee!
Laat dus niet je kans voorbij, en speel vandaag nog mee met France Loto. De trekking vindt iedere maandag, woensdag en zaterdag plaats. De jackpot groeit overigens snel, iedere keer dat de jackpot namelijk blijft staan wordt er €1 miljoen aan de prijzenpot toegevoegd. Koop vandaag dus nog je loten online!

Koop nu een ticket