Veelgestelde vragen

Onderstaand veelgestelde vragen over binnenlandse en buitenlandse loterijen.

Over Geldloterijen.nl

Wat is geldloterijen.nl voor een website?

Geldloterijen.nl is een zelfstandige en onafhankelijke website. De website geeft informatie over de diverse loterijen. Wij zijn geen eigenaar van enige loterij dan ook. Wij geven op deze website een eigen kijk op het aanbod van loterijen in Nederland, Europa en daarbuiten. Lees hier meer over ons.

Verkoop geldloterijen zelf loten?

Nee, wij verkopen zelf geen loten. Wij werken wel samen met enkele aanbieders zoals Icelotto en Thelotter die dit wel verzorgen. De aanbieders waar wij mee werken hebben een licentie om dit te mogen verzorgen. Verder hebben wij tot op heden ook nog geen klachten ontvangen over deze organisaties en/of hun aanbod.

Loten kopen

Kan ik loten kopen via internet?

Ja, dat kan. Je kunt online bij een van onze aanbieders loten kopen voor de betreffende loterij. Nadat je de cijfers hebt gekozen kun je je gegevens invullen en vervolgens betalen via ideal. De loten worden op jouw naam gezet en naar je toe gemaild.

Wat moet ik doen als ik gewonnen heb?

Indien je een geldprijs gewonnen hebt dan krijg je automatisch bericht van de aanbieder in je mailbox. Je ontvangt het geld in je account, dit kun je vervolgens laten uitbetalen.

Hoe groot is mijn winkans?

Op deze pagina hebben wij winstpercentages in kaart gebracht.

Hoe zeg ik een loterij op

Waar moet ik opzeggen?

Dit hangt af van de loterij. Soms kan het per telefoon al, de andere aanbieder wil een mail of brief ontvangen. Bekijk deze pagina hoe je de loterij moet opzeggen.

Vragen over kansspelbelasting

Moet ik belasting betalen over mijn winst?

In Nederland betaal je 29% kansspelbelasting.

Moet ik kansspelbelasting betalen over mijn winst in een buitenlandse loterij?

Ja, ook in het buitenland betaal je een vorm van kansspelbelasting. Het land bepaalt het percentage. Heb je al belasting betaald in het betreffende land dan krijg je in Nederland vrijstelling.

Termen

Quickpick: met quickpick wordt bedoeld dat de lotnummers zelf worden gekozen door een computer. Twijfel je over de nummers die je moet kiezen? Dan wordt dit via Quickpick voor je gedaan.