Care a lot de nieuwe gezondheidsloterij

Het is goed nieuws als er een nieuwe liefdadigheidsorganisatie op de markt komt. Care a lot is nieuwe op de Nederlandse loterijen markt. Deze loterij geeft meer geld aan mensen die het nodig hebben. Onlangs in 2020 kwam er dus een nieuwe liefdadigheidsloterij op de markt: Care-a-Lot. Deze gezondheidsloterij Care-a-Lot wil actief bijdragen aan duurzame gezondheidszorg. In de tijd van Corona een prima initiatief om gezondheid zo in de kijker te zetten.

Bekijk de site en koop een lot bij Care a lot >>

Sinds 13 mei jl. bestaat er een nieuwe goededoelenloterij: Care-a-Lot. Deze loterij is speciaal gericht op het ondersteunen van Nederlandse zorg- en gezondheidsdoelen.

De nieuwe loterij is opgericht door loterijorganisatie FAIRSHARE Nederland. Als je meedoet kun je zelf bepalen welke doelen je steunt. Alle doelen hebben als missie de gezondheid en zorg in Nederland te verbeteren. Hier kun je denken aan onderzoek naar ziektes, de geestelijke gezondheidszorg of initiatieven om mensen een gezondere levensstijl aan te leren.

Meedoen met de loterij

Je kiest vooraf wanneer je meedoet welk initiatief je steunt. Dit initiatief steun je dan ook maandelijks met 40 procent van je inleg, het wettelijke minimum voor goededoelenloterijen.

Iedere maand worden de winnende nummers getrokken, waarbij je kans maakt op 1 miljoen euro. Je speelt mee voor 5 euro per lot per trekking, en hebt volgens de loterij een winkans van 1 op 5.

Partners

Ondanks dat Care-a-Lot nog vrij pril is, heeft het nu al twee grote partners aan zich verbonden. Dit zijn Stichting ALS Nederland en Stichting Voeding Leeft. Stichting ALS Nederland zet zich in voor onderzoek en een betere kwaliteit van zorg en leven met deze spierziekte, en Stichting Voeding Leeft houdt zich bezig met de verbetering van leven met een chronische ziekte als reuma, MS, kanker en Alzheimer. Care-a-Lot verwacht in de nabije toekomst meer organisaties aan zich te kunnen binden.

Care-a-Lot is een goededoelenloterij, die zich uniek maakt op het gebied van de doelen die het steunt. Care-a-Lot is namelijk dé gezondheidsloterij, waarbij gewerkt wordt aan een gezonder Nederland voor jong en oud. Iedereen verdient de beste zorg die mogelijk is en door met Care-a-Lot mee te spelen draag je hier je steentje aan bij.

Hoe werkt Care-a-Lot?

Care-a-Lot organiseert gezondheidsloterijen. Samen met de deelnemers wordt er geld ingelegd om vooruitstrevende doelen en organisaties op het gebied van gezondheid een steuntje in de rug te bieden. Care-a-Lot ziet zichzelf niet graag als een gewone loterij, maar als een vernieuwd platform waar op een leuke en transparante manier fondsen en projecten worden gesteund die Nederland gezonder en vitaler maken.

Waarvoor is dit nodig?

De gezondheidszorg verandert continu, zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Onderzoeken worden steeds belangrijker, maar zijn vaak afhankelijk van donaties om de kosten te kunnen dekken. Dit geldt ook voor preventie en behandelingen. Helaas valt het juist op dat de groep donateurs steeds meer krimpt.

Care-a-Lot wil hier verandering in brengen. Dit doet het door middel van gezondheidsloterijen, waarin de deelnemers hun favoriete doel op het gebied van gezondheid kunnen steunen. De deelnemers spelen voor de prijzenpot en de goede doelen krijgen altijd hun deel van de inleg.

Ook leuk voor de deelnemers

Naast dat je als speler van Care-a-Lot bijdraagt aan de hulp voor betere gezondheidszorg, kun je met de gezondheidsloterijen ook een leuk bedrag winnen. Je kiest een lot met jouw combinatie van cijfers en letters. Win je, dan kan je meteen 1 miljoen euro rijker zijn. En met een winkans van 1 op 5 is deze kans erg groot.

Betrouwbaar

Care-a-Lot is onderdeel van FAIRSHARE Nederland. Het is een onafhankelijke loterijorganisatie die zich bezighoudt met het werven van donaties voor fondsen in de gezondheidszorg.

FAIRSHARE is opgericht in 2015 door een team van ervaren loterijspecialisten.