Mag je geldprijs houden als je lot op straat vind?

Na acht jaar op het geld te moeten wachten mag een vrouw in Frankrijk eindelijk 12 miljoen op haar bankrekening bijschrijven. Dit kan zij doen vanwege een winnend lottobiljet dat ze aan de rechtmatige eigenaar teruggaf.

Toch nog winst voor eerlijke vindster: vrouw krijgt 12 miljoen euro

In 2011 vond de vrouw het lottobiljet op straat. Ze besloot het biljet niet zelf te houden, maar eerlijk aan te geven bij de organisatie van de loterij. Het lot bleek de winnende getallen te hebben en een waarde te hebben van 163 miljoen euro.

Het geld is alleen voor de rechtmatige eigenaar

Een paar dagen later kwam een man zich melden bij de organisatie van de loterij dat hij het winnende biljet had gekocht. Hij kon dit bewijzen doordat hij de kassabon had bewaard. De loterij beweerde dat niemand het geld kon opeisen, aangezien de vrouw het lot had maar de man de kassabon.

De twee moesten het volgens de regels van de organisatie zelf maar uitzoeken wie er recht mocht hebben op de jackpot. De man en vrouw kwamen er samen uit dat de man de winst in ontvangst mocht nemen, als de vrouw een deel van de jackpot mocht krijgen. Echter dacht de belastingdienst hier anders over.

Voor de rechter

De vrouw moest 4 miljoen euro aan inkomstenbelasting betalen over het geldbedrag dat de man haar gaf vanwege de jackpot. Hier was zij het niet mee eens en stapte naar de rechter. De rechter moest zich over de kwestie buigen en stelde pas acht jaar later de vrouw in het gelijk.

De eerlijke vindster heeft lang moeten wachten op haar geld, maar mag nu eindelijk 12 miljoen euro bijschrijven op haar rekening.

Plaats een reactie