Nationale loterijen overleggen bij EL/WLA Responsible Gaming-CSR-seminar

Twee jaar na het eerste EL/WLA Responsible Gaming-CSR seminar, gehouden door de Nederlandse Loterij in Amsterdam, kwamen de nationale loterijen van over de hele wereld bijeen voor een tweedaags evenement. Deze evenementen worden elk jaar gehouden en elk jaar komen verschillende soorten loterijen uit verschillende landen samen voor dit evenement.

duurzaamheid loterijen

Om het brede scala aan problemen waarmee de wereld vandaag de dag wordt geconfronteerd beter te begrijpen, werd een seminar over MVO en gokken gehouden onder de titel “Reunite Responsibly”. Het evenement werd gehouden door Laura Da Silva, Sustainability Director van DigitalRG.com (VK), en Floris van Driel, iGaming Specialist bij Nederlandse Loterij (NL). Tijdens het seminar keken de deelnemers naar recente ontwikkelingen op het gebied van MVO en gokken. Ze selecteerden ook hotspots voor loterijreclame.

De voorzitter van de Kansspelautoriteit, René Jansen, vindt dat reclame een gezonde levensstijl moet bevorderen en het algemeen belang moet dienen.

Loterijen zijn trots op het creëren van projecten die zich richten op inclusie, diversiteit en het milieu. Zij zijn van mening dat dit hun model van subsidiariteit, consumentenbescherming en openbare orde boven alle andere belangen tot een succes maakt. Lees hier meer over hun nieuw uitgebrachte milieu-initiatief.

MVO en verantwoord gokken

Bedrijven die betrokken zijn bij MVO en verantwoord gokken deelden nieuwe informatie via hun keynotes. Zo heeft Heineken met behulp van hun project ‘Brew a Better World’ een duurzaam beleid doorgevoerd in alles wat ze doen.

Nationale loterijorganisaties zetten zich in voor lopende initiatieven gericht op verantwoord gokken. In 2021 werd het verplicht voor alle EL-leden om gecertificeerd te zijn als verantwoord gamen. Dit toont aan dat de organisatie prioriteit geeft aan het beschermen van hun spelers boven alle andere zorgen.

Plaats een reactie