Nederlandse Loterij voert extra leeftijdscontrole in

Alle spellen die de Nederlandse Loterij aanbiedt, zijn enkel bedoeld voor spelers van 18 jaar en ouder. Vroeger kon de leeftijd van de spelers natuurlijk eenvoudig gecontroleerd worden. Tegenwoordig kunnen de meeste spellen echter ook online gespeeld worden en dan is het natuurlijk een stuk lastiger om de leeftijd van deelnemers te verifiëren. Omdat de Nederlandse Loterij dat toch belangrijk vindt, hebben ze nu iDIN geintroduceerd. Dit is een handige online tool waarmee spelers zich eenvoudig kunnen identificeren via hun eigen bankaccount. Deze tool is veilig en werkt ook nog eens erg eenvoudig!

Volgens mevrouw Jansen, die werkzaam is als Manager Responsible Gaming bij de Nederlandse Loterij, past deze nieuwe tool perfect bij de Nederlandse Loterij omdat ze het belangrijk vinden dat hun spellen op een verantwoordelijke manier worden aangeboden aan de consumenten in Nederland. Daar is het kansspelbeleid dan ook op aangepast. Onder andere consumentenbescherming en verslavingspreventie zijn daarin belangrijke kernwaarden. Ook wil men illegaliteit en criminaliteit tegen gaan. Daar is iDIN een effectieve tool in gebleken om dat beleid nog beter uit te kunnen voeren.

Spelers worden geïnformeerd

Overigens gaat de Nederlandse Loterij haar uiterste best doen om alle spelers de komende tijd zo goed mogelijk te informeren over de tool Zo krijgt iedere bestaande speler een bericht dat er voortaan met iDIN gewerkt wordt en hoe dat precies in zijn werk zal gaan. Vervolgens krijgt iedere speler met een account binnen drie maanden een bericht waarin wordt gevraagd om een leeftijdscheck uit te voeren via iDIN. Ook bij de kansspelautoriteit zijn ze erg blij met het feit dat de Nederlandse Loterij iDIN implementeert. Directeur mevrouw Appelman liet al weten dat het voor hen topprioriteit is om jongeren weg te houden van kansspelen. Juist daarom zijn ze erg blij dat de Nederlandse Loterij haar best doen om de leeftijd van spelers te controleren.

Wat is iDIN dan precies?

iDIN kan het best omschreven worden als een online dienst die men speciaal heeft ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je met je bankaccount overal op dezelfde manier kunt inloggen. Het is door de Nederlandse banken ontwikkeld. Sinds 30 mei 2018 maakt de Nederlandse Loterij gebruik van deze online dienst om op die manier te kunnen zien hoe oud de spelers zijn. Eigenlijk geldt het iDIN dan eigenlijk als een soort identificatiebewijs. Je logt gewoon in je eigen vertrouwde bankomgeving in en vervolgens kan de Nederlandse Loterij direct zien of je al dan niet ouder bent dan 18 jaar.

1 gedachte over “Nederlandse Loterij voert extra leeftijdscontrole in”

 1. Leuk
  Speel al decennia met lotto en toto
  Moet nu gaan bewijzen dat ik al 18 ben
  Terwijl ik allang de 60 gepasseerd ben
  Zo ga je niet om met trouwe klanten
  Heb daarom ook mijn abbo opgezegd

  Beantwoorden

Plaats een reactie