De Nederlandse Loterij sponsort sportieve initiatieven

Als aandeelhouders van de Nederlandse Loterij ontvangen het Ministerie van Financiën, de stichting Aanwending Loterijgelden Nederland en het NOC*NSF de opbrengsten uit de verschillende spelmerken van de Nederlandse Loterij. Op die manier ondersteunt de Nederlandse Loterij diverse organisaties en goede doelen die de gezondheid en het welzijn wereldwijd bevorderen. Wist je dat de Nederlandse Loterij ook sportieve initiatieven ondersteunt? De Nederlandse Loterij is met verschillende spelmerken sponsor van de KNVB, de KNVB-beker en het amateurvoetbal, Team Lotto – Jumbo, Team Roompot – Nederlandse Loterij en het Fonds Gehandicaptensport.

De Staatsloterij sponsort de KNVB

De Staatsloterij is sinds de jaren 90 de sponsor van de KNVB. Hiermee levert de Nederlandse Loterij een bijdrage aan het professionele voetbal waaronder het Nederlands Elftal en het amateurvoetbal van de voetbalbond. Samen met goede doelen als Stichting de Opkikker, het Jeugdsportfonds en KIKA maken zij bezoeken aan wedstrijden mogelijk. De Nederlandse Loterij en de KNVB bedachten samen het programma Voetbalvriendjes waarbij spelers bij interlands hand in hand met kinderen het veld betreden.

De Toto sponsort de KNVB-beker en het amateurvoetbal

Het spelmerk Toto is de hoofdsponsor van de KNVB-beker. Daarnaast levert de Toto een bijdrage aan het amateurvoetbal. Door mee te spelen aan de Toto kunnen leden hun eigen club sponsoren.

De Lotto sponsort Team Lotto – Jumbo

Sinds 2015 is de Lotto naamgevend sponsor van Team Lotto – Jumbo, een gecombineerde wieler- en schaatsploeg. Dit organisatiemodel is een unicum binnen de Nederlandse topsport. Voor Team Lotto – Jumbo rijden onder andere Dylan Groenewegen, Kjeld Nuis en Sven Kramer.

De Nederlandse Loterij sponsort Team Roompot – Nederlandse Loterij

Relatief nieuw in de wielersport is Team Roompot – Nederlandse Loterij. De Nederlandse Loterij is de trotse sponsor van dit volledig Nederlandse wielerteam dat zich inzet voor het ontwikkelen van talent en het behalen van successen met meer ervaren wielrenners.

De Nederlandse Loterij is Fairshare partner van het Fonds Gehandicaptensport

Als Fairshare partner doneert de Nederlandse Loterij 1% bovenop het totale sponsorbudget voor sport aan het Fonds Gehandicaptensport. Op die manier geeft de Nederlandse Loterij een bijdrage aan ruim 50.000 Nederlandse sporters met een handicap.

Plaats een reactie