Lot of happiness Nederland

Lot of Happiness is een Nederlandse loterij die sinds 2017 een licentie heeft gekregen van de kansspelautoriteit. De loterij is opgezet met het idee om de inleg aan goede doelen te schenken. Net als de BankGiro Loterij, de Postcode Loterij en de Vriendenloterij heeft ook Lot of Happiness de insteek dat het geld naar goede doelen gaat. Toch zijn er nog wel verschillen tussen Lot of Happiness en de andere loterijen.

Koop een lot >>

Een specifiek goed doel

Lot of Happiness richt zich niet op doelen in het algemeen, maar op specifieke doelen die zich inzetten voor kinderen. Het motto van Lot of Happiness luidt dan ook: “Het beste voor zieke kinderen”. Daarnaast vindt deze nieuwe loterij ook dat kinderen in het algemeen een goed en onbezorgd leven moeten hebben, ziek of niet. Niet alle kinderen in Nederland zijn vrij en gelukkig; en daar wil Lot of Happiness verandering in brengen. Lot of Happiness werkt samen met KiKa en Make-a-wish. Beide doelen zetten zich in voor zieke kinderen.

Hoe werkt de loterij?

Je loopt loten voor de loterij, die €12,50 per stuk kosten. Er zijn jaarlijks 16 trekkingen, waarvan 12 maandelijkse trekkingen en vier extra kwartaaltrekkingen. De twaalf maandelijkse trekkingen vinden elke tweede maandag van de maand plaats. De kwartaaltrekkingen vinden op de vierde maandag van maart, juni, september en december plaats. Je kunt bij het kopen van de loten zelf bepalen of je speelt voor KiKa of Make-a-wish. 50% van je inleg gaat in ieder geval naar het goede doel. De andere 50% gaat naar de prijzenpot, de organisatie en de marketing. Hoe meer deelnemers, hoe groter het prijzenpakket.

Het lotnummer bestaat uit twee letters en zes cijfers: samen vormen zij een uniek lotnummer. De hoofdprijs wordt getrokken uit alle lotnummers; dit betekent dat hij niet iedere maand gegarandeerd valt. Valt de hoofdprijs niet? Dan schuift hij een maand op. Alle andere prijzen vallen op de lotnummers die zijn uitgegeven en vallen dus altijd. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig mee te spelen, maar je kunt ook een doorlopend abonnement afsluiten om maandelijks mee te spelen. De winkans bij Lot of Happiness is 1 op 5; dit is een percentage van 20%.

Wat is de prijzenpot?

De prijzen van Lot of Happiness bestaan uit geldprijzen, maar ook veel (gesponsorde) goederen. Zo kun je een citytrip winnen voor twee personen, een cruise, vliegticket en een tv. Verder zijn er nog meer kleinere geldprijzen die je kunt winnen met een deelname aan de loterij.

Over Lot of Happiness

Meer dan 100.000 kinderen in Nederland kunnen niet echt kind zijn. Dit komt omdat ze ziek zijn, een onstabiele thuissituatie hebben of geen kans hebben om zich te ontwikkelen. Lot of Happiness is een tamelijk nieuwe loterij die zich inzet voor deze kinderen. Met supporters en goede doelen wil Lot of Happiness voor zoveel mogelijk kinderen in Nederland, maar ook in het buitenland, het verschil maken.

Ieder kind heeft recht op eerlijke kansen, vindt Lot of Happiness. De missie van de loterij is dan ook om zoveel mogelijk kinderen blij te maken. De goede doelen bij Lot of Happiness, waaronder KiKa en Make-a-wish, zorgen niet alleen voor meer genezing, maar ook voor een betere gezondheid, veiligheid en een eerlijke kans om op te groeien in Nederland en daarbuiten. Lot of Happiness wil deze goede doelen door een leuke en toegankelijke manier steunen.Dit doen zij door de goede doelen op nummer 1 te zetten; en niet de prijzen. Zo wil de loterij iedere trekking het verschil maken voor kinderen.

Organisatie en aanpak

Lot of Happiness is onderdeel van FAIRSHARE Nederland; een onafhankelijke loterij organisatie die zich inzet om extra fondsen te werven voor goede doelen. Lot of Happiness is een onafhankelijke loterij organisatie dat onder toezicht staat van de Kansspelautoriteit. Iedere trekking worden extra fondsen gegenereerd voor goede doelen in Nederland. Deelnemers weten altijd duidelijk naar welk goed doel de helft van hun inleg gaat. Het goede doel wint op deze manier altijd en daarnaast kun je kans maken op geweldige prijzen.