Lucky day Nederland

Lucky Day is een dagelijkse loterij in Nederland en onderdeel van de Nederlandse Loterij. Hier zijn enkele kenmerken en details over de winkansen:

Hoe het werkt

In Lucky Day kies je een aantal getallen (minimaal 1, maximaal 10) uit een reeks van 1 tot en met 75. Vervolgens worden er 20 getallen getrokken. Hoe meer getallen je goed hebt, hoe hoger je prijs.

Kans op de Hoofdprijs

De kans op het winnen van de hoofdprijs hangt af van het aantal gekozen getallen en de hoeveelheid getallen die uiteindelijk worden getrokken. Als je bijvoorbeeld 10 getallen kiest en alle 10 zijn correct, dan win je de hoofdprijs. De kans hierop is 1 op 2.147.181.

Kans op Elke Prijs

Net als bij andere loterijen varieert de kans op het winnen van een prijs. De kans om enig bedrag te winnen bij Lucky Day kan oplopen tot ongeveer 1 op 4, afhankelijk van het aantal gekozen getallen en inzet.

Hoe wordt het berekend?

De winkansen worden berekend met combinatorische formules, afhankelijk van het aantal gekozen getallen en het aantal getrokken getallen.

Lucky Day heeft verschillende inzetmogelijkheden, waardoor je je eigen risico en potentiële winst kunt bepalen. Je kunt al meedoen vanaf €1,50 en de maximale inzet is €22,50 per trekking.