Een loterij winnen maakt je niet altijd gelukkig

Geld maakt niet gelukkig, zo blijkt maar weer. Het maakt in ieder geval Jane Park zeer ongelukkig. Deze Britse jongedame was de jongste winnaar ooit van EuroMillions loterij. Bij deze loterij won ze een bedrag van 1.1 miljoen euro. Ten tijde van deze overwinning, welke plaatsvond in 2013, was ze 17 jaar. Voor iemand op die leeftijd is een dergelijk bedrag iets wat je leven compleet verandert. Ze heeft er dan ook flink van genoten. Echter is ze nu van mening dat het geld haar leven saaier heeft gemaakt en dat ze liever een gewone baan wil.

Extravagante levensstijl

Wanneer je op een 17-jarige leeftijd een dergelijk bedrag verkrijgt, wil je daar natuurlijk flink van genieten. En dat is wat Jane Park heeft gedaan. Ze leefde een extravagante levensstijl, vaak samen met vriendinnen. Ook cosmetische ingrepen werden vaak uitgevoerd. Haar hele leven deelde ze op Instagram, wat haar vele volgers en een nieuwe bron van inkomsten opleverde. Echter is veel reizen en niets doen geen levensstijl die je lang vol kunt houden. Inmiddels verveelt Jane zich dan ook te pletter en overweegt ze om weer een gewone baan te nemen.

Onbegrip van het publiek

Velen van ons zouden een moord doen om een bedrag van 1.1 miljoen euro te kunnen scoren. Om een flink bedrag te winnen bij een loterij, heb je flink geluk nodig. Het publiek heeft dan ook geen hoge pet op van het gedrag van Jane Park. Zo bestempelt één iemand haar als iemand die haar leven aan het verspillen is. Geniet nu het nog kan, is het devies. Weer iemand anders vraagt via Instagram aan haar of ze misschien een week van leven kunnen wisselen. Weer anderen zeggen dat ze slimmer met haar geld had moeten omgaan. In plaats van continu reizen en hele dagen niets doen, had ze het moeten investeren of een eigen zaak moeten beginnen.

Te jong om geld te winnen?

Jane Park vindt zelf dat ze eigenlijk niet de loterij had mogen winnen op 17-jarige leeftijd. Ze beschouwt deze leeftijd als veel te jong, vooral omdat je in je tienerjaren volgens haar nog niet altijd verstandig met geld om kunt gaan. In Engeland, waar Jane Park het geldbedrag gewonnen heeft, is de minimumleeftijd om deel te mogen nemen aan loterijen 16 jaar. De winnares van EuroMillions vindt deze leeftijd te laag. Ze is hierdoor tevens verwijderd geraakt van haar vrienden, wie wel allen normale banen en inkomsten hebben. Ze voelt zich hierdoor onbegrepen. Geld maakt haar dus echt niet gelukkig.

Plaats een reactie