Lotisico betaald winnaars niet uit

Lotisico B.V. betaalt de prijswinnaars al enige tijd niet meer uit. Mensen die in 2017 een prijs wonnen hebben nog altijd niets gehoord. Bovendien werden er in 2017 maar twee van de drie trekkingen gedaan. Dit is opvallend omdat Lotisico de oudste particuliere loterij van Nederland is. Het bedrijf reageert ook niet meer op e-mails en de telefonisch is het bedrijf ook al niet meer bereikbaar. Lotisico B.V. werkte niet op een gebruikelijke manier. Het verkocht geen loten zoals dat gebruikelijk is, maar bood deelnemers een polis aan voor, destijds, 150 gulden.

De polis Lotisico

Wie voor 150 gulden een polis afsloot werd als polishouder automatisch meegenomen in de jaarlijkse trekkingen. Dit bleef zo totdat in het totaal tienduizend gulden gewonnen was. Omgerekend was dit 4.537 euro. Dit kan snel zijn, maar over het algemeen duurt het vele jaren. Veel mensen halen dit niet binnen een mensenleven. Zeker ook omdat de prijzen varieerde van 65 cent tot en met enkele honderden guldens. De polis kon wel worden doorgegeven worden door middel van een erfenis. Zo speelden sommige spelers al als derde generatie. De loterij bestond immers inmiddels al meer dan honderd jaar.

Alle contact verbroken
Inmiddels is de situatie echter veranderd. Veel polishouders hebben namelijk opgemerkt de Lotisico nergens meer te vinden is. Zo won een polishouder in 2017 twee prijzen, die samen 45 euro waard waren. De prijzen vielen op polissen die geërfd waren van ouders. De prijzen zijn echter nooit uitbetaald. In een poging navraag te doen bleek de telefoon afgesloten. Dit werd in september ontdekt. Ook e-mailberichten worden niet beantwoord. Andere polishouders lieten weten dat dit zelfs al sinds begin mei 2017 het geval is. Prijzen tot tegen de vierhonderd euro staan nog altijd open. Ook werd door mensen die meespelen verklaard dat er maar twee trekkingen in plaats van drie zijn geweest.

Beloftes niet nagekomen van Lotisico

Lotisico is zelf ook een erfstuk. Het bedrijf is altijd doorgegeven van vaders aan hun zonen. De huidige eigenaar van de loterij staat al veertig jaar aan het hoofd van het bedrijf. Met hem is dan ook contact op genomen door enkele consumentenorganisaties. Dit gebeurde aan het eind van 2017. In de gesprekken die toen gevoerd zijn gaf de eigenaar aan in december nog een trekking te doen. Er was geen reden om ongerust te worden, zo werd aangegeven. Dit werd vervolgens ook op de website gecommuniceerd. Van deze belofte kwam echter niets terecht.

De eigenaar van Lotisico deed in de gesprekken geen uitspraken over het vermogen van het bedrijf. Na het laatste gesprek, aan het eind van 2017, is de eigenaar ook niet meer te bereiken. Zijn telefoon lijkt ook afgesloten te zijn. De notaris waarmee gewerkt werd om de trekkingen te doen heeft laten weten geen commentaar te kunnen geven.

Een faillissement aanvragen
Het is mogelijk voor polishouders om een aanvraag te doen voor het faillissement van Lotisico. Alleen al de dreiging hiervan kan soms zorgen dat de uitbetalingen ineens toch op gang komen. Dit is ook het advies wat advocaten die gespecialiseerd zijn in kansspelen geven aan gedupeerden. Het is wel belangrijk om te begrijpen dat alleen prijswinnaars dit kunnen. Alleen iemand die een vordering op een bedrijf heeft kan een faillissementsaanvraag indienen. Bovendien is er meer dan één gedupeerde nodig.

Dit begint met een ingebrekestelling van het bedrijf. Daarna krijgt Lotisico de kans om alsnog te betalen. De brieven kunnen naar het laatst bekende adres en e-mailadres gestuurd worden. Gebeurt er niets, dan kunnen vervolgstappen worden ondernomen.

33 gedachten over “Lotisico betaald winnaars niet uit”

 1. 07 juli 2019
  Polishouder nr 1536, serie Q.
  Hoe is het mogelijk dat deze loterij plotseling is gestopt. Ik krijg de indruk dat het niet meer lonend was om naast de notariskosten (uitgebreide feestjes waren dat bij de betreffende notaris !!) de kleine bedrage uit te betalen. Het is echter niet netjes het resterende kapitaal achter te houden en aan de aandeelhouders van de beleggingsmaatschappij Lotisico uit te keren, zijnde de erfgenamen van Alfred Haighton.
  M.F. Stolk

  Beantwoorden
  • A.h.Aarsen v/d Straaten

   Ik heb ook een polis in de serie Q of A is niet duidelijk te lezen nr.6568
   Ook ik heb al sinds 1991 niets meer vernomen van LOTISICO.
   Wel in 2000 adres verandering kunnen door geven.
   Het is echt te gek van woorden om al die mensen die een polis hebben afgesloten zo in het onzekeren te laten

   Beantwoorden
 2. Onze ouders waren zo naief te geloven dat loterij eigenaren en beleggers eerlijke mensen zijn. Waarschijnlijk heeft de familie van de erven zich telkens kapot gelachen wanneer het gepeupel weer een aalmoes kwam halen. Wij zouden liever gezien hebben dat onze ouders de hieraan gemaakte kosten en tijd op een andere manier gebruikt hadden, lekker op vakantie of zoiets. Mijn zus en ik konden al jaren genieten van de kolderieke wijze van plannen maken over de te winnen prijzen!!

  Beantwoorden
 3. Er zijn ook verzamelaars van de zegels die gebruikt werden voor het voldoen van de premie-betalingen. Ze werden daarvoor op de polis zelf geplakt. De polis kan niet door een ander dan de familie van de oorspronkelijke polishouder zelf worden gebruikt (uit de commentaren: voornamelijk als oud papier…).
  Volgens mij lopen de onderzoeken naar de mogelijke opties om een faillissement aanvraag te beginnen nog, In ieder geval zie ik nog geen uitgesproken faillissement bij de KvK gegevens..
  .
  Maar mocht u de polissen met zegels willen verkopen …

  Beantwoorden
 4. Kan iemand mij zeggen of Lotisico al failliet is verklaard.
  Mijn mail en brief van juli 2018 zijn onbestelbaar retour gekomen.
  Ook ik heb 2 polissen nr 15738-15739 C.

  Beantwoorden
 5. Ik heb ook vier loten van mijn oma en daarna naar mijn moeder.ze zijn afgesloten in 1952 ik heb ze in 2010 overlaten zetten op mijn naam Eerst opgestuurd en netjes terug gekregen op naam met handtekening van
  Directeur. 31 Mei was de laatste trekking lijst no: 233 daarna nooit meer gehad was het ook weer vergeten.
  kan ze ook niet meer vinden op internet. Het laatste adres wat ik heb gekregen van hun is

  Lotisico b.v Ditlaar 1 1066 EE Amsterdam

  Beantwoorden
 6. Begrijp niet dat er niet dat tegen Lotisico een onderzoek wordt gestart en/of wordt opgetreden. Dit ruikt toch naar oplichting en/of misleiding. Er is betaald aan Lotisico voor een verzekering die volgens Lotisico middels een loterij uitkeert. De toezeggingen en verplichtingen van Lotisico worden na een aantal jaren door Lotisico handig omzeild en/of niet meer nagekomen. Absurd toch. Veel ophef was er een paar jaar terug over woekerpolissen. In het geval van de polissen bij Lotisico lijkt men het te willen verzwijgen en het langzaam aan en ongemerkt te laten afsterven. Waar zijn die instanties die dit behoren te controleren. Kijken die liever de andere kant op? Er zijn duizenden mensen die zich gedupeerd voelen en in het duister tasten over de gang van zaken bij Lotisico. Ik ben er bijna van overtuigd dat dit zaakje stinkt. Mijn polis doe ik nog maar niet weg wellicht tegen beter weten in.

  Beantwoorden
 7. In 2010 nog contact gehad met een adres wijziging, adres in Surinamestraat 17, Den Haag 2585GG, heb 5 polissen, kan ik die nou gewoon weggooien?

  Beantwoorden
 8. In heb twee polissen, B1590, afgesloten op 17 febr.1939 en A3364, afgeslote op 2 oct 1941. Op polis B1590 staat nog 9959,80 gulden en op polis A3364 , 9981,70 gulden. Ik denk, dat de waarde inmiddels wel meer is geworden. Inderdaad geen contact mogelijk met het kantoor. Zou het t.v.programma Radar eenoptie zijn?

  Beantwoorden
 9. Ikzelf heb door vererving 5 lotisico loten gekregen.
  Er zijn slechts kleine bedragen op uitbetaald.
  mijn schoonvader kocht ze voor de oorlog a en is er zeker niet rijk van geworden.
  Hoefde ook niet, maar ik zou graag willen weten of er ooit nog iets van komt.

  Beantwoorden
 10. Kan ik nog ergens aan een procedure of claim meedoen?
  Ik heb 8 polissen die ik dus over me hoofd kan gooien…
  Het is erg dat mijn ouders zijn besodemieterd.

  Beantwoorden
 11. Ik heb ook 2 loten. Ooit geërfd van een tante. Over laten zetten op onze naam. Hiervoor een klein bedrag overgemaakt.
  Zijn van die slapende loten waar je eens in een aantal jaren eens na kijk.

  Beantwoorden
 12. van mijn vader overgenomen polisnr. 4883 afd .III serie A . in 2012 overgeschreven op mijn naam. verzekerd kapitaal 10.000 gulden. moest hier geheel officieel 8 en halve euro voor betalen. zoek nu passend fotolijstje voor mijn antieke polis uit 1969.

  Beantwoorden
 13. Ik heb 2 loten, gekregen door vererving. In april 2017 voor het laatst contact gehad met:

  Lotisico B.V.
  Aleid Waal
  Ditlaar 1
  1066 EE Amsterdam
  T: 020-4080485

  Vreemde zaak dat er nu nergens meer op gereageerd wordt!

  Beantwoorden
 14. Ook ik heb 1 lotisico lot geërfd.
  In 2014, na overmaking van 8,50 euro, op mijn naam gezet.
  Helaas is er geen communicatie meer mogelijk met hen.
  Blijft vreemd, dat dit zo maar kan.

  Beantwoorden
 15. Wat een enorme teleurstelling te moet vernemen ,dat de loterij gestopt is,REINE oplichting vind ik dat. Ooit door overlijden van mijn ouders was het mij toebedeeld,maar niets dus en dat vind ik heel erg triest,en dat is zeer zwak uitgedrukt. Hopelijk hierover ooit nog eens iets te vernemen.

  Beantwoorden
 16. Heel vreemd, dat er zoveel mensen jaren geleden een lot hebben gekocht en nu dat de erfgenamen alle polissen laten doodbloeden om niets meer te van zich laten horen. Schande! Dit ruikt naar oplichterij.

  Beantwoorden
 17. Zoek de miljoenen die velen nog tegoed hebben. Daarin is ook de 100.000 gulden van mijn schoonpapa te vinden. Die heeft er nog niets van ontvangen. Polis 20295 afd.III serie A

  Beantwoorden
 18. 13 april 2018 een aangetekende brief gestuurd met ingebrekestelling (lot nummer 8281). Envelop retour gekregen. Daarna windstilte en ook nooit bericht dat dit dossier helaas -zonder compensatie- is afgesloten. Ik laat het lot nog maar even in de kluis liggen als curiositeit.

  Beantwoorden
 19. Wij hebben ook een lot geërfd. Serie A nr. 5225. Waar is al het niet uitgekeerde geld gebleven en waarom is er in het verleden geen onderzoek hier naar gedaan? Hier is sterk sprake van verduistering. In de hele discussie werd ook geopperd dit kenbaar te maken bij het programma Radar. Is dat gebeurd?

  Beantwoorden

Plaats een reactie