Recordjackpot EuroMillions gevallen in Zwitserland

Een speler uit Zwitserland heeft bij loterij EuroMillions de jackpot gewonnen met een recordhoogte van 210 miljoen euro. De winnaar is al bekend bij de loterij, maar wordt pas maandag gecontacteerd.

Swisslos, de nationale loterij van Zwitserland die in het land de diensten van EuroMillions aanbiedt, geeft aan dat er pas na het weekend contact opgenomen wordt met de winnaar zodat hij of zij de winst even tot zich door kan laten dringen. Het bedrag wordt in zijn volledige bedrag in één keer uitbetaald naar de speler.

Als enige alles goed

Om mee te spelen met EuroMillions moet je vijf getallen kiezen uit de reeks van 1 tot en met 50, plus nog twee speciale getallen uit een bonusreeks van 1 tot en met 12. De Zwitserse speler was de enige die al deze getallen correct had voorspeld. Er waren ook twaalf spelers die al deze getallen op een van de bonusgetallen na goed hadden, waaronder één Belg. Deze spelers winnen een bedrag van bijna 2,5 miljoen euro.

Alle geldbedragen worden in één keer uitbetaald aan de winnaars. Een vaste uitbetaling per maand zoals dit veel wordt gedaan in de Verenigde Staten is bij EuroMillions niet mogelijk.

Toen de jackpot in december op 200 miljoen euro stond, won een speler uit Frankrijk dit enorme bedrag. Daarna werd de cyclus weer herstart totdat de jackpot weer bij 210 miljoen kwam. EuroMillions bestaat al sinds 2004 en naast Zwitserland en Frankrijk doen er ook spelers mee uit België, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, Ierland, Oostenrijk en Luxemburg.

Plaats een reactie