Recordprijs Mega Millions gewonnen in South Carolina

Eindelijk is afgelopen dinsdagavond de jackpot van Mega Millions gewonnen en dit door slechts een enkele gelukkige tickethouder in South Carolina. Deze geluksvogel kan een enorme loterij jackpot claimen, namelijk 1,537 miljard dollar (878 miljoen dollar cash). De winnende nummers voor 23 oktober zijn de witte ballen 5, 28, 62, 65 en 70, plus de gouden Mega Ball 5.

Nieuw jackpot record van 1,6 miljard Dollar

De geschiedenis makende Mega Millions-jackpot verpulverde het vorige Mega Millions-record van 656 miljoen dollar dat in maart 2012 was neergezet en komt heel dicht in de buurt van de 1,586 miljard dollar Powerball-prijs, die in januari 2016 werd verdeeld onder de drie winnaars.

“Het moment waarop we hebben gewacht is eindelijk gearriveerd en we zijn enorm enthousiast”, zei Gordon Medenica, hoofddirecteur van de Mega Millions Group en directeur van Maryland Lottery and Gaming. “Dit is echt een historische gelegenheid. We zijn enorm blij voor de winnaar en we weten dat de South Carolina Education Lottery niet kan wachten om de gelukkige winnaar te ontmoeten’.

De jackpot begon met opbouw sinds 24 juli, toen een kantoorpoel van 11 medewerkers in California een prijs van 543 miljoen dollar deelde. Drie andere jackpotten zijn dit jaar gewonnen: 451 miljoen dollar op 5 januari in Florida, 533 miljoen dollar op 30 maart in New Jersey en 142 miljoen dollar op 4 mei in Ohio.

Mega Millions winnaars

Naast de jackpotwinnaar zijn er maar liefst 36 tweede prijskaartjes bekendgemaakt – elk overeenkomend met de vijf witte ballen die dinsdagavond werden getrokken. Acht hiervan waren in Californië, vier in Florida en New York, twee in Massachusetts, Michigan, North Carolina, New Jersey en Virginia, en één in Arizona, het District of Columbia, Iowa, Kentucky, Missouri, New Mexico, Ohio, Pennsylvania, Texas en Wisconsin. Een van de winnaars uit Texas en een uit Florida Match 5-winnaars waren inclusief de optionele Megaplier. Hun twee tickets zijn nu elk 3 miljoen dollar waard.

Voor het matchen van vier witte ballen plus de Mega Ball wonnen 419 tickets dinsdagavond de derde prijs van 10.000 dollar. 51 daarvan zijn eigenlijk elk 30.000 dollar waard, omdat ze de optionele Megaplier bevatten.

In totaal waren er 15.750.013 winnende tickets op dinsdagavond, naast de winnaar van de jackpot. In deze 26-draw jackpot run, begonnen met de trekking van 27 juli waren er meer dan 50,2 miljoen winnende tickets op alle prijzenniveaus, waaronder 85 ter waarde van 1 miljoen dollar of meer, en de jackpot-winnaar.

Plaats een reactie