SV Unitas ’59 uit Eindhoven wint 2.440 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

Op zaterdag 26 oktober heeft SV Unitas ’59 uit Eindhoven in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 2.440 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Het bedrag wordt ingezet voor het verduurzamen van de vereniging. Na een spannende strijd wist de voetbalvereniging die is aangesloten bij de VriendenLoterij, 2.440 euro van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor het verduurzamen van de vereniging.

Herman Matheij, voorzitter van SV Unitas ’59: “Als grootste amateurvoetbalvereniging van Eindhoven hebben wij vorig jaar een duurzaamheidsagenda opgesteld. Met dit bedrag komen we weer een stapje verder!”

Echt Waar?!

In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties.

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Plaats een reactie