Vriendenloterij en BankGiro gaan door onder één naam

Vanaf 1 augustus 2021 zijn Vriendenloterij en de BankGiro Loterij samengegaan. De twee loterijspelen gaan verder als de VriendenLoterij, als onderdeel van Novamedia, waar ook al de PostcodeLoterij onder valt.

Volgens Martijn van Klaveren, directeur bij Novamedia, betekent dit een grote verandering in de wereld van de kansspelen. Volgens hem is de samenvoeging voordeliger voor zowel de spelers als de goede doelen die door de loterij worden gesteund.

Wat verandert er?

Doordat de twee loterijen samengaan, kunnen deelnemers spelen voor een hogere prijzenpot. Daarnaast spelen alle spelers nu voortaan mee met het wekelijkse Bingospel en krijgen ook de spelers van het oude Vriendenloterij de VIP-kaart die spelers bij BankGiro al hadden.

De betrokken partijen, zoals de goede doelen die door de loterijen worden gesteund, zijn van tevoren al op de hoogte gebracht. Ook de leden die al meespeelden krijgen via de post of mail meer informatie over de overgang. Via een landelijke campagne worden ook niet-spelers op de hoogte gesteld.

Wat moet je doen als deelnemer?

Voor de deelnemers van de loterijen verandert er vrijwel niets. Alle abonnementen op BankGiro Loterij zijn automatisch overgezet naar VriendenLoterij, waardoor alle deelnemers al direct meespelen met de spellen. Daarnaast blijven deelnemers van BankGiro de culturele doelen steunen die ze al steunden. Deze doelen worden meegenomen tijdens de overname.

Wat wel veranderd zijn de lotnummers. De lotnummers van BankGiro worden omgezet naar het IBAN-nummer waarmee de spelers meedoen, plus twee extra letters om er een VriendenLoterij-lot van te maken. Mochten spelers alvorens meedoen met beide loterijen, worden alleen de loten van BankGiro gewijzigd en kunnen de deelnemers meespelen met meerdere loten. Mocht dit het geval zijn, dan wordt je hier als deelnemer over geïnformeerd.

1 gedachte over “Vriendenloterij en BankGiro gaan door onder één naam”

  1. we doen al ver schillende jaren mee met bank giro en vriendenloterij ik zou wel eens willen een behoorlijk geldbedrag mogen winnen als die flutrommel die we bij de plus

    Beantwoorden

Plaats een reactie