Zeal’s Lotto24 haalt eerste Duitse licentie onder GlüNeuRStV binnen

Loterijaanbieder Zeal Network heeft de Duitse licentie voor loterijbemiddeling voor haar dochteronderneming Lotto24 AG verlengd. Het is ook de derde keer dat de licentie wordt vernieuwd, nadat deze in 2012 en 2017 werd goedgekeurd. Zeal merkte op dat een aparte reclamevergunning, vereist onder het staatsgokverdrag, niet langer nodig is.

Loterij licentie van 7 jaar

De zevenjarige licentie loopt tot 30 juni 2029, in overeenstemming met het nieuwe staatsverdrag inzake kansspelen en zal Lotto24 in staat stellen zijn loterijbemiddelingsproducten in het hele land te blijven aanbieden.

De vervolgvergunning is de eerste die in het kader van de GlüNeuRStV, die op 1 juli vorig jaar in werking is getreden, in Zeel wordt afgegeven. De bestaande vergunning van Lotto24 is op 26 juli 2017 in werking getreden en zou op 30 juni van dit jaar aflopen.

De verantwoordelijke gokautoriteit is het ministerie van Binnenlandse Zaken en Sport van Nedersaksen, maar deze zal vanaf januari 2023 overschakelen op de Gemeinsame Glücksspielbehörde der Länder, de nieuwe nationale gokautoriteit die in Saarland is gevestigd.

Plaats een reactie