Amerikaan wint 1,3 miljard bij Mega Millions jackpot

De Mega Millions-jackpot is gedaald tot een ongelooflijke $ 1.307 miljard (€ 1.307 miljard). De enorme prijs wordt aangeboden in 44 Amerikaanse staten. Amerikanen kochten veel Mega Millions-tickets omdat de jackpots zo hoog zijn, het minimum is $ 15 miljoen dollar. Er zijn 29 keer geweest dat de jackpot niet daalde, waardoor de prijs exponentieel is gestegen. Het winnende ticket is gekocht bij een Speedway-tankstation in Des Plaines, in de buurt van Chicago, VS. Mega Millions is de naam van de Amerikaanse loterij die $ 1,3 miljard heeft uitbetaald.

Stel je voor dat je kans maakt om meer dan 1 miljard euro te winnen! Bij de gedachte zouden mensen naar de winkel rennen om loten te kopen. In feite verkopen niet alle staten Mega Millions-tickets, maar de rijen waren nog steeds ongelooflijk lang bij de winkels die ze wel verkochten. Overal in de staat werden loten verkocht en zelfs veel mensen stapten in hun auto om naar een andere staat te rijden. De prijs bleef stijgen naarmate er meer tickets werden verkocht, en kwam uiteindelijk uit op een prijs van $ 1.337 miljard dollar.
De organisatie van Mega Millions is er nog niet achter of het winnende lot door één persoon of door meerdere personen is gekocht.

Mega Millions-loterijwinsten kunnen op twee manieren worden ontvangen. De winnaar kan ervoor kiezen om de uitbetaling over 30 jaar te doen, of alles tegelijk. In eerste instantie wordt een groot deel van de winst aan de winnaar gegeven. Een andere optie is om het geld in één keer op te nemen. Dit gebeurt in stappen in de komende 29 jaar.

In 2018 zag Michigan een miljard dollar op hun staat regenen, en in 2019 had South Carolina $ 1,337 miljard. Hoewel deze cijfers het hoogst bekend zijn, zijn het niet de enige jaren waarin meerdere miljarden dollars in verschillende staten zijn gevallen.

Verkooppunt Mega Millions ticket wint ook

Als een ticket wordt verkocht bij een van de Mega Millions-kaartverkooppunten en het is de winnaar, dan krijgt die winkel 1% van de hoofdprijs. Als het verkooppunt eigendom is van de persoon die het ticket wint, zou deze ongeveer $ 500.000 ontvangen

De staat communiceert ook buiten het verkooppunt. In Amerika wordt de helft van de loterijopbrengst gedoneerd aan de staat waar het lot is gekocht. Het geld wordt gebruikt voor pensioenen voor overheidspersoneel, onderwijs en andere publieke initiatieven.

Plaats een reactie