Nederlandse Kansspelautoriteit onderzoekt loterijen die casino games aanbieden

Een Nederlandse toezichthouder doet onderzoek naar online loterijen.

De Kansspelautoriteit (KSA) doet onderzoek naar loterijaanbieders die online spellen aan hun aanbod toevoegen, terwijl ze daar geen vergunning voor hebben. Dat heeft de toezichthouder bekendgemaakt.
De Mido Lotto-app is uitgebreid naar nog zeven staten.
Loterij-exploitanten mogen zelf geen online loterijen organiseren, maar mogen alleen loten aanbieden voor de fysieke trekkingen. Dat heeft de KSA bekendgemaakt.

De Nederlandse wet beschouwt online loterijen als een risicovol spel, terwijl fysieke loterijen dat niet zijn. Dit onderscheid is belangrijk vanwege de manier waarop de wetten elk beïnvloeden.

Kansspelen en loterijen

De KSA stelt dat er een scheiding moet komen tussen meer en minder risicovolle kansspelen, om de consument te beschermen. Mensen die deelnemen aan loterijen moeten worden beschermd tegen kansspelen die zonder hun toestemming te riskant zijn.

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië realiseerde zich dat deze spellen gokverslaving en gerelateerde sociale problemen konden veroorzaken. Daarom besloten ze wetten te maken om dit te voorkomen.

Een bedrijf dat geen vergunning heeft om te gokken kan kansspelen aanbieden als promotie. KSA maakte onlangs bekend kansspelen in alle commerciële instellingen te verbieden, na een soortgelijke waarschuwing.

Organisatoren moeten zich houden aan gokwetten, zoals het niet adverteren voor gokken, wanneer ze deze spellen spelen. Voor deze spellen is volgens de KSA geen kansspelvergunning vereist.

Plaats een reactie