Loterijwinnaar schenkt deel van 168 miljoen aan goede doel

Een recordbedrag van een paar miljoen euro winnen is een droom voor velen. Op 11 oktober overkwam het een man uit Brussel daadwerkelijk. Hij won namelijk maar liefst 168 miljoen euro bij een trekking van Euromillions. De kersverse miljonair meldde zich twee dagen na de winst bij de Nationale Loterij.

Miljoenenbedrag Euromillions

11 oktober 2016 is een dag die de 45-jarige Fransman niet snel meer zal vergeten. Hij woont al enige tijd in Brussel en hoopte jarenlang een flink geldbedrag te winnen bij Euromillions. Eindelijk was het geluk aan zijn zijde, en niet een beetje ook. De trouwe speler krijgt een bedrag van om precies te zijn 168.085.323 euro op zijn rekening bijgeschreven. Daarmee kan hij zijn vele hobby’s in elk geval prima financieren. Zo is de gelukkige winnaar dol op voetbal, films en het eten van een lekker visje. De man kocht een lot van de Nationale Loterij in Brussel. Op goed geluk kruiste hij een paar cijfers aan voor de trekking van 11 oktober.

Recordhouder
De kersverse miljonair kan het nog steeds niet geloven. Pas later besefte hij hoe enorm veel het bedrag van 168 miljoen euro is. Hij is dan ook de meest succesvolle winnaar van Euromillions in België ooit. Ongeveer 8 jaar geleden won iemand uit Tienen een bedrag van 100 miljoen euro. Ook zeker niet verkeerd natuurlijk. Het absolute record ligt in handen van een Portugese en Britse speler. Zij wonnen beiden maar liefst 190 miljoen euro.

Geldbedrag voor het goede doel
De nu steenrijke Fransman weet al precies wat hij met het geld gaat doen. Hij wil namelijk een deel van het geld geven aan het goede doel. De miljonair wil zijn geluk delen met mensen die het hard kunnen gebruiken. De gulle gever houdt genoeg geld over om genoeg leuke dingen te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kopen van een tropisch eiland? Of misschien wel een wagenpark van Ferrari’s. Hoe dan ook veel respect voor deze geluksvogel, die bereid is een flink deel van het gewonnen bedrag te delen.

Plaats een reactie