Welke goede doelen ondersteunt de Eurojackpot

De Eurojackpot in Nederland steunt ieder jaar de Nederlandse goede doelen.De Eurojackpot wil iedereen gelukkig en gezond maken! Zo werden er al veel winnaars gelukkig door de uitkering van mooie geldbedragen. Door mee te spelen met de Eurojackpot gaat er ook veel geld naar goede doelen die Nederland gelukkiger en gezonder willen maken.

Goede doelen Eurojackpot

De Eurojackpot is een kansspel van de Nederlandse Loterij. De Nederlandse Loterij stelt de opbrengsten ter beschikking aan het Ministerie van Financiën, NOC*NSF en de 18 goede doelen die vallen onder de Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN).

NOC*NSF

In 2015 ontving NOC*NSF 43,5 miljoen van de Nederlandse Loterij. Dit geld werd onder andere besteed aan het Olympisch en het Paralympisch team, maar ook aan amateurclubs, de gehandicaptensport en de revalidatiesport. NOC*NSF vindt het belangrijk dat sporten voor iedereen mogelijk is. Dit maken zij mogelijk door de sportomstandigheden te optimaliseren. Sporten is belangrijk voor iedereen om zich gezond en gelukkig te voelen. Daarom zet NOC*NSF naast de verschillende takken van sport zich ook in voor onderzoek. Zo wordt Nederland veiliger, socialer en gezonder.

Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN)

Bij de ALN zijn 18 goede doelenorganisaties verbonden die profiteren van de opbrengsten van de Nederlandse Loterij.

1 Oranje Fonds

Het Oranje Fonds ontving ruim 5 miljoen euro voor het ondersteunen van projecten op het gebied van welzijn en samenleven. Dit betreffen projecten die de sociale cohesie bevorderen.

2 Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ontving bijna 5 miljoen euro voor projecten, opdrachten en bijzondere initiatieven op het gebied van cultuur en natuurbehoud.

3 Kansfonds

Het Kansfonds ontving bijna 4 ton voor projecten op het gebied van zorg en welzijn die kwetsbare mensen stimuleren te participeren in de samenleving.

4 Vfonds

Bijna 3,5 ton ging er naar het Vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg.

5 Aidsfonds

Ruim 3,5 ton werd er beschikbaar gesteld aan het Aidsfonds om aids binnen en buiten Nederland te voorkomen en te bestrijden.

6 Diabetes Fonds

Ruim 3,5 ton ging er ook naar het Diabetes Fonds dat mensen helpt de kwaliteit van leven te verbeteren door diabetes en complicaties van deze ziekte te voorkomen of te genezen.

7 Fonds Psychische Gezondheid

Het Fonds Psychische Gezondheid ontving ruim 3,5 ton voor projecten die de geestelijke volksgezondheid bevorderen en psychische ziekten bespreekbaar maken.

8 Hartstichting

De Hartstichting ontving ruim 3,5 ton voor de strijd tegen hart- en vaatziekten.

9 De Hersenstichting

De Hersenstichting ontving een bijdrage voor het voorkomen van hersenziektes, het genezen van hersenziektes en het verbeteren van de zorg voor mensen met hersenziektes.

10 KNCV Tuberculosefonds

Voor het wereldwijd bestrijden van de infectieziekte tuberculose ontving het KNCV Tuberculosefonds ruim 3,5 ton.

11 KWF Kankerbestrijding

Kanker is in Nederland doodsoorzaak nummer 1. Voor het voorkomen van kanker, het genezen van kanker en het verbeteren van de zorg voor mensen met kanker, ontving de KWF Kankerbestrijding ruim 3,5 ton van de Nederlandse Loterij.

12 Longfonds

Het longfonds ontving ruim 3,5 ton voor hun inzet voor mensen met een longziekte.

13 Maag Lever Darm Stichting

Er ging ook ruim 3,5 ton naar de Maag Lever Darm Stichting voor wetenschappelijk onderzoek naar spijsverteringsziekten.

14 Nederlandse Brandwonden Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting ontving ruim 3,5 ton voor de zorg voor mensen met brandwonden.

15 Nierstichting

De Nierstichting ontving ruim 3,5 ton voor projecten op het gebied van nierziekten. Zo zetten zij zich in voor voorlichting, het werven van nieuwe donoren, onderzoek en een goede patiëntenzorg voor mensen met nierziekten.

16 Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds ontving een bijdrage van ruim 3,5 ton voor onderzoek naar spierziekten en bewegingsstoornissen.

17 Reumafonds

Het Reumafonds ontving ruim 3,5 ton voor het bestrijden van reuma en de gevolgen van deze ziekte door het financieren van wetenschappelijk onderzoek.

18 Revalidatiefonds

Het Revalidatiefonds helpt mensen die door een lichamelijke handicap of een chronische ziekte aanpassingen en voorzieningen nodig hebben. Zij ontvingen hiervoor een bijdrage van ruim 3,5 ton van de Nederlandse Loterij.

Plaats een reactie