Zweedse politiek eist opsplitsing Nationele loterij Svenska spel

Daarnaast riep de Zweedse conservatieven op tot een opsplitsing van Svenska Spel, een staatsloterijbedrijf, in een loterijbedrijf en een bedrijf dat gokspelen onder licentie aanbiedt, zoals sportweddenschappen en onlinecasinospelen. Het bedrijf dat in de vergunde sector actief is, zou vervolgens aan de particuliere sector moeten worden verkocht.

Geen bonussen en opsplitsing Svenska spel

De Zweedse politieke partij heeft opgeroepen tot beëindiging van de bonusbeperkingen in het land en tot opheffing van het loterijmonopolie Svenska Spel. De partij diende een parlementaire motie in als reactie op het eerder dit jaar ingediende wetsvoorstel van de regering zelf voor de hervorming van het gokwezen

De secretaris-generaal van BOS, concentreerde zich op dit aspect van de motie en merkte op dat de Zweedse Democraten zich ook hebben uitgesproken voor een opsplitsing van Svenska Spel en de privatisering van zijn vergunninghoudende aanbod. Als gevolg daarvan hebben de twee belangrijkste oppositiepartijen van het land nu beide opgeroepen tot dit beleid.

Blokkade buitenlandse sites

In het rapport wordt een aantal aanbevelingen gedaan om wedstrijdmanipulatie en ongeoorloofd spel te beperken, waarvan de belangrijkste is dat de aanpak van offshore-exploitanten moet worden gewijzigd.

In plaats van de wet op de kansspelen alleen te laten gelden voor kansspelen die gericht zijn op Zweedse spelers, wordt in het rapport voorgesteld om alle kansspelen die voor Zweden beschikbaar zijn onder de wet te laten vallen. Dit zou betekenen dat exploitanten zonder lokale vergunningen in feite gedwongen zouden worden om Zweedse klanten te blokkeren.

Plaats een reactie